![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-03-2011
Model: Kuga ST-Line AWD/Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI 150 Pwershift/1.6TDCI
Rocznik: 2018/2011
|
Witam . Pacjent to Kuga 2 FL 2.0 TDCi . Problem to brak świateł drogowych (długich)
Jakiś czas temu (ok 1,5 roku) miałem delikatne zderzenie z jelonkiem . W sumie po za uszkodzonym halogenie i mocowaniu reflektora nic sie nie stało . Halogen wymieniony na oryginał w serwisie . Mocowanie lampy sklejone i wszystko było ok. Jakiś czas temu przestały świecić światła drogowe (długie) i wyskoczył komunikat "Awaria żarówki świateł przód" . Wymieniłem żarniki ksenon w dwóch lampach i nadal świateł drogowych brak i komunikat się pojawia . Zauważyłem ,ze także brak samo poziomowania lamp . Światła , mijania są . Doświetlanie zakrętów jest . Bezpieczniki sprawdziłem i dobre . Po włączeniu świateł drogowych zapala się kontrolka na desce. Słychać też jak przekaźnik "pyka" podczas przełączania dźwigni zmiany świateł . Obstawiam ,ze to może być następstwo w/w kolizji ze zwierzakiem . Co jeszcze mogę sprawdzić? Gdzie szukać ? co zrobić? Reflektor to GV41 13D155EH Będę wdzięczny za pomoc . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-07-2025
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2019
|
Bump: Witam czy udało się Panu rozwiązać problem w Kudze? Posiadam Kuge z 2019r i mam ten sam problem ( też spotkałem na drodze jelonka 😅Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|