![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Fiesta MK8
Silnik: 1,1
Rocznik: 2018
|
Witam,
Udało mi się kupić w dobrej cenie skórzaną kierownicę która okazała się mieć funkcję podgrzewania. Przy montażu okazało się, że taśma kierownicy w moim aucie nie posiada pinów w gnieździe gdzie powinna być wpięta wtyczka podgrzewania. Potrzebuję informacji o numerze taśmy kierownicy która powinna być zamontowana przy podgrzewanej kierownicy, numeru części wiązki prowadzącej do BCM bo obstawiam, że jej też brakuje i informacji gdzie dokładnie w BCM powinna być wpięta ta wiązka. Z góry dziękuje za informacje |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 200 KM
Rocznik: 2020
|
Taśma
H1BT-14A664-AB H1BT-14A664-AA Inny numer ma też przełącznik zespolony (bez manetek) H1BT-3F944-BC H1BT-3F944-BE H1BT-3F944-BG H1BT-3F944-BH H1BT-3F944-BJ Sama wiązka nie jest dostępna, najprawdopodobniej jest w wiązce deski. Ciężko wyfiltrować numer na wiązkę deski, która zawiera ten fragment, program mało opisuje co zawierają. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dziękuje za odpowiedź.
Czyli wychodzi, że poniższa taśma powinna pasować: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] A czy posaida Pan schematy i numery BCM-ów po których można byłoby określić które piny odpowiadają za funkcje grzania? Widziałem w Internecie kilka numerów BCM więc może sprawdzając ten który mam w aucie, można byłoby namierzyć czy w obecnej wiązce przychodzą te przewody. Przed zakupem taśmy chciałbym być przygotowany ze wszystkim, a nie stracić kasę na kolejną wymianę i dowiedzieć się, że brakuje wiązki lub BCM nie jest przygotowany pod grzaną kierownicę. Dziękuje |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marek
Model: Fiesta
Silnik: 1.0 Ecoboost 200 KM
|
Tak, powinien pasować, przełącznik też ma prawidłowy numer (H1BT-3F944-BJ)
Proszę o podanie adresu email |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
|
Nie każdy BCM obsługuje grzaną kierownicę. Informacje niestety trudno dostępne.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dziekuje bardzo za te informacje.
Przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje, ale dopiero dzisiaj udalo mi sie z moim elektrykiem podlaczyc tasme i przelacznik. Okazalo sie, ze wiazka z przewodami odpowiedzialnymi za grzanie istnieje wiec obylo sie bez prowadzenia przewodow. Problem, ze nadal nie moge wlaczyc grzania z przycisku na ekranie radia... Przycisk jest jakby wyblakly... Czy ktos ma pomysl co i gdzie trzeba aktywowac przez Forscan zeby zaczelo to dzialac? Moze musze zakodowac nowa tasme i przelacznik zespolony bo maja inne numery niz te co mialem tylko jak to zrobic w as built SCCM? Prosze o informacje. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
czy wiecie który bezpiecznik w BCM odpowiada za grzana kierownice? W schemacie bezpieczników (fuse box) jest wszystko (fotele, szyba) oprócz tej podgrzewanej kierownicy...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
dzieki. Co do wyblakłego przycisku na ekranie - to obawiam się ze tutaj może to nie zadziałać. Mam Focusa - i ten sam problem z przyciskami podgrzewanego fotela. Przyciski fizyczne działają, natomiast ten na Sync nie reaguje. Szukałem na forach UK - i tam tez nie znaleźli rozwiązania....
Co do Fiesty. Ja dokładam dla Żony - dlatego dopytuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wiązka u mnie przy kierownicy tez jest. Czy mógłbyś potwierdzić - ze u Ciebie zadziałało - dołożenie: - kierownicy podgrzewanej - nowego SASM (taśmy dla wersji ogrzewania) - manetki wydaje mi się ze nie potrzeba zmieniać - bo one są niezależnym elementem tak naprawdę - przycisk do ogrzewania kierownicy (fizyczny) Czy zadziałało Ci bez aktywacji w BCM przez np Forscan? |
|
|
|