![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Custom
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
|
Cześć Wszystkim!
Jeżeli nie znajdę tutaj odpowiedzi to już chyba nigdzie - mój dealer samochodowy nie chce mi dać jednoznacznej odpowiedzi, w sieci próżno, a znajomi mechanicy maja różne zdania. Mianowicie jestem właścicielem 2 letniego Forda Transita Custom z silnikiem 2.0 i mocą 140 km, w ostatnim czasie natknąłem się na kilka osób, które wygrywając innego softa, mapy (nie chipują silnika) są w stanie wyciągnąć z niego tyle ile maja mocniejsze wersje nie ingerując w silnik tylko soft - z tego co mi wiadomo okolice 170-180 km. Moje pytanie brzmi następująco: czy silniki, które fabrycznie wyjeżdżały z fabryki o większej mocy to rzeczywiście te same silniki co w mojej słabszej wersji? Czy jednak różnią się podzespoły i jak depnę to jest szansa, ze coś się przekręci. Za silnik o większej mocy chcieli w salonie kilka tysięcy więcej, a człowiek od wgrywania nowych map kilka stów i obiecuje, ze będzie igła - facet sprawdzony przez mojego kolegę, który ma Mondeo, jednak moja do dociekliwość jest większa. Dodatkowo po rozmowie ze znajomym mechanikiem mam informacje, ze chociażby dwumasa się różni, czy mogę Was prosić o opinie? |
|
|
|