![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Edge USA / Saab USA 9-3 210 KM
Silnik: 3,5
Rocznik: 2015
|
Mam pytanie odnośnie hałasu jaki się pojawia przy większych prędkościach.
Czy ktoś też tak mam, że zaczyna dosyć mocno gwizdać ponad 160 km/h???? Tam przy szklanym dachu są takie plastikowe panele, które dosyć luźno sobie leżą na dachu. Nie wiem czy to normalne i przypuszczam, że właśnie przez te panele / osłony mam wkurzający gwizd. Ktoś może to demontował i wie jak to jest mocowane? Klej? Na wcisk? Chciałbym poprawić mocowanie tych plastików, ale nie chcę nic połamać. A tak generalnie niestety Edge, a przynajmniej mój egzemplarz to baaaardzo głośny samochód.... Nie miałem chyba jeszcze tak słabo wyciszonego auta. Nie mówię oczywiście o silniku, tylko o szumach w kabinie przy większych prędkościach. Nawet Mazda CX-9 była dużo cichsza, a krowa jeszcze większa od Edge'a |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019
|
o szumach się nie wypowiadam bo u mnie cisza - teraz pytane do ciebie, czy znasz historię swojego auta, czy wiesz jakie były uszkodzenia?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Edge USA / Saab USA 9-3 210 KM
Silnik: 3,5
|
Jasne, zanim kupiłem sprawdziłem carfax. Delikatnie puknięty przód. Nic strasznego, a z całą bez wpływu na kondycję dachu.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: KK
Model: Edge
Silnik: 2.0 benzyna
|
Dziwna sprawa, ja uważam że edward jest bardzo dobrze wyciszony, coś musi być nie tak skoro u Ciebie głośno.
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: JACEK
Model: edge
Silnik: benzyna
Rocznik: 2017
|
jak poradziłeś sobie z tym głośnym szyberdachem?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Edge ST
Silnik: 2.7
Rocznik: 2020
|
Jak miałem przedlifta, to faktycznie coś tam szumiało w górnych rejestrach prędkościomierza, na szczęście tak do 160 km/h była cisza, a szybciej raczej nie często się nim poruszałem. Widac było, że poprzedni właściciel coś próbował z tym robić/doszczelniać w obszarze tylnej prawej ćwiartki. W polifcie cisza, przynajmniej na ten moment.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Edge
Silnik: 2.7
Rocznik: 2016
|
U mnie też świszczało, świszczy bo powietrze przelatuje między szybą a uszczelką pod nią (wpada do kabiny). Zrób test, czy świszczenie nasila się po naciśnięciu szyby od spodu w czasie jazdy. Ja to rozwiązałem w ten sposób, że zdjąłem szybę i przykleiłem po śladzie uszczelki szeroką uszczelkę piankową. Dołożyłem też uszczelkę na tylną krawędź szyby (uszczelka typu Z, do dostania na A.....o), bo była szczelina.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Martin
Model: Edge Titanium
Silnik: 3,5 V6