![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Pawełek
Model: Focus
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
|
Witam ,
Czy ma ktoś doświadczenie w temacie rodzajów modułów ZV ( tych za schowkiem po stronie pasażera ) ?? Chodzi mi konkretnie o to czy gdzieś może jest podane który moduł jakie funkcje realizuje ? Ja mam wersje 98AG 15K600 FB i jest alarm , centralny z pilotem ,podwójne ryglowanie, domykanie szyb z pilota . Dwie wtyczki do podłączenia . Lecz moduł prawdopodobnie uszkodzony , samoczynnie włącza kierunkowskazy i rozładowuje akumulator . Nie sygnalizuje zamykania i otwierania kierunkami , a chyba powinien . Alarm tez nie działa , ale na nim mi nie zależy . Czy każdy ten moduł miał funkcję alarmu ?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jarek
Model: Focus trend
Silnik: zetec 1.6
|
MODUŁ 98AG 15K600....... FA (nie domyka szyb) FB FC FD FE zielona naklejka-otwarcia auta nie sygnalizują kierunkami (TYLKO zamknięcie),podwójne ryglowanie(blokuje otwarcie z wnętrza auta),alarm,może mieć czujniki, 2 tryby otwierania (1naciśnięcie -drzwi kierowcy,2 -wszystkie),centralny,domykanie szyb.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem .
Niestety mój kiedyś kilka razy sygnalizował zamykanie kierunkami , teraz już wcale ( a z tego co piszecie to powinien ) . To co w linku znam , tylko ,że nie wszystko tam jest niestety. A ktoś się orientuję jak to jest z funkcją alarmu ? Chciałbym mieć domykanie , centralny itd ale bez przeklętego alarmu .Auto jest stare , jak ktoś będzie chciał ukraść to i tak ukradnie . Któraś z wersji tak miała ? Każda wersja ma takie same kostki ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Jeśli chcesz mieć domykanie szyb to najpierw musisz je zaprogramować.
zamykasz szybę przytrzymujesz przycisk,naciskasz 2 razy. następnie opuszczasz szybę ,przytrzymujesz szybę przyciskiem i naciskasz 2 razy. zamykając auto z opuszczonymi szybami przytrzymujesz przycisk zamykania na pilocie 2-3sek i szyby jadą do góry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oczywiście to działa jeśli masz 4 el.szyby. Szyby można też opuszczać 1 naciśnięciem i mają blokadę przytrzaśnięcia. Kążda wersja ma takie kostki (zielona,niebieska)tylko nie wszystkie piny w kostkach. Jedynie wersje z różową naklejką nie posiadają c.z z pilota ale można to dołożyć |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Co do szyb to wszystko wiem , każdą szybę trzeba " nauczyć " .
Nie w tym problem . Problem jest prawdopodobnie z modułem , bo po zamknięciu auta nie sygnalizuje kierunkami, nie mogę też w żaden sposób wzbudzić alarmu , za to sam w nocy chętnie się włącza . I z tego powodu chcę kupić inny moduł , tak aby zachować dotychczasowe funkcję ( zakładam że pilot fabryczny da się przyuczyć , dodać , do każdego innego modułu który obsługuje radiowe sterowanie ) tylko najlepiej gdyby nie miał alarmu ( jest wtedy szansa , że nie będzie się włączał w nocy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
pilota zaprogramujesz. jeśli nie chcesz alarmu to go wywal (wiele osób to robi)i kup taki moduł jaki masz, albo kup moduł z końcowką Ea Eb Ec Ed -nie obsługują alarmu
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
A jak wywalić alarm skoro to jedna puszka ?
Czyli te oznaczenia które podałeś mają dokładnie te funkcję co mój , tylko bez alarmu ? Dizelek czy benzynka to nie ma znaczenia prawda ? W sensie auto z którego go wyciągne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
|
U mnie alarm był osobno, też go odpiąłem.
Kolega Jarek ma spore doświadczenie w temacie modułów, programowania itd. Załączę fotkę jak u mnie wyglądała syt z alarmem. to co wisi to alarm a w prawym górnym rogu przy "ściance" widać moduł komfortu. Pzdr |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::average
![]() Imię: Kuba
Model: Scorpio Cosworth
Silnik: BOA, 2,9 V6 24V
Rocznik: 1993