![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-02-2022
Model: Focus MK2 HB, LF
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2010
|
Mam sprawę Mirki.
Zakupiłem to oto radyjko android [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i podmieniłem je z oryginalnym. I wszystko pięknie ładnie, ale przyciski z manetek nie działają. Korzystam z Agama Launcher i po wejściu w opcji "nauka kierownicy", radio w ogóle nie widzi przycisków. Byłby ktoś w stanie mi powiedzieć, co powinienem jeszcze podpiąć? W zestawie dostałem kilka dodatkowych kabli, z których opisów mało co wynika. Instrukcja też tak średnio to tłumaczy. Montował ktos kiedyś już coś takiego i rozwiązał ten problem? ---------------------------- poprawiłem link Arturek Ostatnio edytowane przez arturek ; 18-02-2022 o 21:26 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: jarek
Model: MKI MKII MKIIIMKIV
Silnik: 2,0 1,8 2,0 1,6
Rocznik: -92, -98, -02, -14
|
a podłączyłeś canbus poprawnie
jest odpowiedni temat o tym jak to podpiąć |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: jarek
Model: MKI MKII MKIIIMKIV
Silnik: 2,0 1,8 2,0 1,6
Rocznik: -92, -98, -02, -14
|
Cytat:
No tak to wtedy nie podpinamy Canbusa Ale nie zmienia to faktu, że jest odpowiedni do tego temat |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-02-2022
Model: Focus MK2 HB, LF
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2010
|
Dobra, sprawa do zamknięcia. Udało mi się do tego dojść. A dla potomnych podpowiem, że od pudełka dekodera wychodzi wtyczka 2-pin. Trzeba ją podłączyć do gniazda radio. Natomiast jeśli mamy przyciski w kierownicy, to trzeba pobawić się w lutowanie, ale to już niech się specjaliści wypowiedzą ja kto zrobić.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2008
|
Widzę, że temat stary ale może ktoś mi odpowie i doradzi. Mam podobny problem z tym, że ja mam podłączone wszystkie wtyczki od radia do oryginalnej wtyczki fordowskiej. Przy radiu został jeden kabelek KEY 2 ale nie wiem czy go połączyć z kablem wchodzącym do tej 2pinowej wtyczki czy jakoś inaczej. Oczywiście jak dotąd sterowania z manetki nie mam.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
|
Manetka przy kierownicy ma jeden kabel 'sygnałowy', na którym pojawia się rezystancja i według tego można przypisać konkretne funkcje do konkretnych przycisków. Poszukaj w dziale mondeo MK3 - to ta sama manetka
Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka
|