![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Cześć
od razu mowie ze przeszperałem forum i odrobiłem lekcje co najmniej na trójkę, do rzeczy Chciałbym wymienić filierek lub wyczyścić dolot i ew. wkład podający paliwo, miałem to zawsze gdzieś z tyłu głowy, wczoraj oglądając jednak ten film zasiadłem do tematu ponownie wiedząc że coś z tym muszę zrobić.[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] właśnie w tym aucie padła pompa, która podawała cały syf do układu katując i zapychając elementy pośrednie obniżając ciśnienie Natomiast nie znalazłem informacji czy jest tutaj właściwie jakiś filterek, czy wkład który trzeba wymienić czy też pozostaje wyjąc to co mamy w baku i jakoś ogarnąć ? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wg schematu jedyną podejrzanym elementem wyglądającym na filtr jest ten oznaczony [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Co mógłbym zrobić w własnym zakresie poza dolewaniem dodatków typu TEC-2000 lub MILLERS OILS PETROL CLEANER ?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Artur
Model: Focus MK4 fl
Silnik: 1.5 Ecoblue 120 KM
Rocznik: 2022
|
masz jakieś problemy z autem? Bo na siłę to bym do baku i pompki nie zaglądał. Tankuj zawsze do pełna, wymieniaj filtr paliwa dwa razy częściej niż proponuje aso i powinno wszystko grać.
A te czyścidła w płynie też najlepiej stosować na czysty filtr paliwa i potem go dość szybko zmienić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Cytat:
wg katalogow nie podlaga wymianie lub podlaga na typowe filtr pomiedzy wezami.... 2022-07-20_164314.jpg 2022-07-20_164300.jpg Ostatnio edytowane przez Kris_Poland ; 21-07-2022 o 23:50 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Artur
Model: Focus MK4 fl
Silnik: 1.5 Ecoblue 120 KM
Rocznik: 2022
|
Zasugerowałem się ze stopki że masz 1.5 diesel, jeśli benzynę to nie było tematu
|
|
|
|