![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: IX 2015
|
Witam,
Przeszukałem forum ale nie znalazłem nic na temat który mi się ostatnio przytrafił a mianowicie problem ze świecącą ikonką Airbag. Temat wygląda tak ze już zimą zauważyłem problem, że na nierównej nawierzchni migała mi ikonka Airbag lecz po włączeniu i wyłączeniu zapłonu kontrola gasła a próba odczytu błędów kończyła się ich brakiem. i to się przy zimnej pogodzie powtarzało (jak było ciepło to się nie pojawiał ten problem - sprawdzone na tym samym odcinku zimą występował problem wiosną już nie). Ostatnio niestety problem pojawił się tyle że jest to już ciągłe świecenie ikonki Airbag a mianowicie po włączeniu zapłonu ikonka na chwilę gaśnie po czym świeci się ciągle i nie pomaga tak jak wcześniej wyłączenie i włączenie zapłonu. Tym razem odczytałem błędy i sie ukazały błędy w module RCM: B1413:A4-68 B1413:81-AF (opisy w załączonych zdjęciach) Czy ktoś z Kolegów miał może podobne problemy lub styczność z takim czymś? Po przeszukaniu różnych Googlowskich info wnioskuję, że może tu chodzić np. o przedni czujniki uderzeniowy po stronie kierowcy? Pytanie też gdzie takiego szukać w Mondeo MK5 2015r. 2.0 TDI 132KW. |
|
|
|