![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Arek
Model: Kuga Mk 2
Silnik: 1,5 EcoBoost
Rocznik: 2016
|
Cześć . Mam takim problem z moim mondo MkIII . Auto jest teraz rzadko używane więc pewnego razu nie odpaliło . Pomyślałem ze to pewnie wina rozładowanego akumulatora , wyjąłem go i wziąłem do ładowania. Ładowałem prostownikiem elektronicznym z Lidla chyba trzy dni i potem wsadziłem go do auta i odpalił jakby nigdy nic. jednak po 3 dniach sytuacja się powtórzyła , wiec znów wziąłem aku do domu naładowałem i założyłem do auta. Jednak niby wszystko jest ok .zegary się nie resetują ,ale po przekręceniu kluczyka wszystko gaśnie. Próbowałem odpalać z kabli od kolegi ale jest to samo . Co to może być .Co mam sprawdzić ? z góry dziękuję za wszystkie sugestie.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Sprawdź napięcie na zaciskach akumulatora podczas rozruchu. Sprawdź też połączenia akumulatora z nadwoziem i z rozrusznikiem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Napięcia podczas rozruchu nie sprawdzę, gdyż przy próbie rozruchu wszystko gaśnie. ale połączenia sprawdzę na pewno . Dzięki za sugestię.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dla informacji . U mnie był padnięty akumulator a dodatkowo podczas sprawdzania bezpieczników gdzieś zaginał mi bezpiecznik nr 9 20A z komory silnika sterujący silnikiem, kiedy po kupnie nowego akumulatora założyłem go i nadal nie było reakcji na kluczyk ,coś mnie tknęło i wtedy zauważyłem brak tego bezpiecznika . Doraźnie przełożyłem bezpiecznik nr 10 który odpowiada za wentylator chłodzący i silnik zachowuje się jak trzeba . Jutro kupie ten zaginiony bezpiecznik , zamienię je i mam nadzieje że będzie wszystko ok.
|
|
|
|