![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michal
Model: Fokus mk3
Silnik: 1.5 tdci
Rocznik: 2015
|
Witam, posiadam Focusa z 2015 roku. Sprowadzony z Niemiec.
Od jakiegoś czasu szukam jak mogę wzbogacić auto o światła do jazdy dziennej, szukałem wszędzie ale nie znalazłem odpowiedzi. Z informacji jakie nazbieralem doszedłem do wniosku że mam nikłe szanse na wymianę reflektorów na te z ledem bo w Niemczech nie ma obowiązku używania świateł dzień i moje auto jest kompletnie pozbawione tej opcji , brak jakichkolwiek świateł do jazdy dziennej - A na właśnie wymianę lamp najbardziej się napalilem bo i tak mam jedną lampę do wymiany. Myślałem o oryginalnych lampach albo jakimś zamienniku. Druga opcja to swiatla Led w kratce halogenu albo w jakimś innym miejscu ale gdzie ? Ja znalazłem coś takiego [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Nr vin WF06XXGCC6FD54297 Jeśli ktoś już to przechodził to byłbym wdzięczny za pomoc, ja zszukalem całe forum znalazłem podobne tematy ale nic konkretnego w moim przypadku. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Na Twoim miejscu celowałbym w ori halogenowe lampy z paskiem ledowym.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ale jest opcja żeby to działało normalnie, nawet jeśli nie mam nawet tych standardowych świateł do jazdy dziennej ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
|
a o jakich ty standardowych światłach do jady dziennej piszesz?
w Focusie po lifcie były już w standardzie światła do jazdy dziennej, ale w wypadku wersji Titanium (i STline) te dzienne były ledowe (wbudowane w główne reflektory i wyglądające jak wąskie paski) . I własnie kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] takie reflektory ma na myśli - halogenowe z paskami LED. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Światła do jazdy dziennej występują też w lampach zwykłych i tam odpowiada za światło do jazdy dziennej żarówka dwowlokninowa 15/55w . I w tym wypadku jak i w przypadku .org lamp z ledem zaczyna pracę po przekreceniu zapłonu ( z tego co się zoreientowalem) A w moim aucie nie ma opcji świateł dziennych nawet tych halogenowych . Jak kupię lampy halogenowe z paskiem ledowym jak to będzie działać, czy istnieje możliwość przerobić to tak żeby działało jak oryginalnie? I czy wogóle jest opcja to podłączyć
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus Mk3, Skoda Karoq, Opel Astra V
Silnik: 1.6 EB 150>182KM, 1.5 TSI 150KM, 1.4T 150KM
Rocznik: 2014,2022,2019
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Focus Mk3 sedan
Silnik: 2.0TDCi 140KM
Rocznik: 2011
|
U źródła cena prezentuje się korzystniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Osobiście już 4 lata jeżdżę z DRL dedykowanymi do Focusa Mk3 sprzed liftingu, również kupionymi u Chińczyków i jestem bardzo zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
A jak z homologacja?
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Focus Mk3 sedan
Silnik: 2.0TDCi 140KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Zamontowane w mojej Foczce posiadają homologację. Nigdy nie miałem również żadnych problemów czy to przy okazji przeglądu, czy spotkania z mundurowymi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
paski led w moim focusie zapalają się również po otwarciu drzwi. Czy da się to przerobić? Pewnie tak, zależy tylko czy Ford nie poskąpił kabelków we wtyczkach lamp. Chociaż do DRL powinien ten kabelek lecieć do wtyczek lamp.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ostatnio edytowane przez zmulim ; 15-07-2020 o 22:48 |
|
|
|
![]() |
|
|
|