![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-03-2019
Model: Focus mk3 FL ST-Line
Silnik: 1.5 ecobieda
Rocznik: 2016
|
Jakiej grubości dystanse głośnikowe można zastosować w Focusie MK3 FL, tak by dało się założyć fabryczne maskownice głośników?
Chciałbym zmienić głośniki w swoim Focusie, grają dość papierowo - nadają się bardziej do rozmów przez zestaw głośnomówiący. Czy możecie przy okazji polecić głośniki pod fabryczne radio? Widziałem dedykowane rozwiązanie z firmy Focal - Ford IS 165 i Ford IC165 (na przód i tył). Może ktoś z Was montował takie i może podzielić się wrażeniami? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
|
Ja kupiłem jakieś totalnie standardowe na allegro i pasują. O te:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Co do standardowego audio i jego jakości. Popatrz sobie w temat kolegi kompiler w dziale moje auto. Głośniki przód zostawiasz (jeśli są niebieskie 50W@2Ohm), wymieniasz tylne woofery, dokładasz tylne tweetery, suba, radio na ZAL i masz fabryczny zestaw, który naprawdę daje radę. Bonus to pudełko CAN, który włączy w ACMie tryb POP. I jest naprawdę nieźle. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Nawet zakładając na tył 4R też jest całkiem ok, jeśli spełnisz pozostałe warunki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
![]() Zarejestrowany: 24-03-2009
Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180