![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Grzesiek
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2008
|
![]()
Witam, chcę dołożyć bluetooth do radia: http://data.motor-talk.de/data/galle...t-nx-24210.jpg
Ponoć można do niego doinstalować moduł bluetooth, nie bardzo wiem jednak jak sie do tego zabrać, tzn jak określić który moduł będzie pasował. Znalazłem ten poradnik: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] jednak tam jest mowa o Mondeo. Dodam że mój FF jest z 2008 r. po FL i ma opcje Voice wbudowaną już. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
![]()
Wiatm
Jeśli masz funkcję Voice Control - sterowanie głosem => np. głosem ustawiasz temeraturę klimy lub z radia przełączasz się na CD to musisz mieć Bluetooth Nie słyszałem aby był Voice Control bez bluetooth, bo to jest w jednym module Sprawdź w menu radia (oraz telefonu) czy masz włączoną funkcję bluetooth pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 09-02-2015 o 09:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
![]() Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Koledzy - powoli!Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Było napisane, że zamontowany jest TravelPilot NX - a ta navi ma voice control sama z siebie... Czyli wszystko się zgadza: jest VC a nie ma BT! Do tej navi jako BT nadaje się każdy moduł zaczynający się od 8M5T-... Najlepiej oczywiście dołożyć moduł 8M5T-19G112-xx (ostatnie dwie litery w tym konkretnym przypadku nie mają żadnego znaczenia) - będzie wtedy USB oraz (ewentualnie po upgrade softu BT) uruchomi się także streaming po BT.
![]() |
#5 |
|
![]()
Super, dzięki za informacje. Jak rozumiem dalej należy postępować wg przytoczonej instrukcji z mojego pierwszego postu?
8M5T-19G112 jest jedynym modułem który bedzie obsługiwał streaming BT? Pytam bo znalazłem tylko 8M5T-19C112 Ostatnio edytowane przez sparkson ; 09-02-2015 o 19:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Miało być "C", zrobiło mi się "G"... Moja literówka...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
#7 |
|
![]()
hehe, a ja tak usilnie szukalem ze juz nawet z literka G znalazlem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Swoją drogą zajrzyj proszę do tematu świateł drogowych: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez sparkson ; 09-02-2015 o 21:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Po dlugim czasie udalo mi sie zakupic modul Bluetooth. Moje pytabie w zwiazku z tym jest nastepujace: gdzie ten modul powinien byc zamontowany?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]()
Jak masz wiązkę oryginalną w samochodzie, to najlepiej tam gdzie go zaplanowali inżynierowie Forda, czyli nad schowkiem pasażera, za poduszką głęboko z tyłu. W FF schowek wyciąga się w miarę normalnie (nie to co w Focus C-Max), także łatwo sprawdzić.
Jak nie masz oryginalnej wiązki, to moim zdaniem najlepiej gdzieś w okolicy radia go schować. Jest tam wystarczająco dużo miejsca, aby się zmieścił no i kable nie muszą być wtedy długie bo będzie do niego blisko.