![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafal
Model: Transit
Silnik: 2.5TD
Rocznik: 1998
|
Dzisiaj po poskładaniu Transita i pierwszej przejażdżce okazalo się że:
Skrzynia nie zmieniała biegów, na stałe zapięty 1 bieg a silnik się zatrzymuje na 1500 obrotow i koniec. Po przejechaniu 500m wywaliło błąd ABS i samochód zaczął jechać duuuzo lepiej ale nadal trochę szarpie przy zmianie biegów i brakuje mu trochę mocy. Prędkość na zegarach widzę normalnie. Z tego co pamiętam prędkość jest podawana z czujnika w moście. Czy to oznacza uszkodzenie czujników w kołach przednich? Pamiętam że przy diagnozie komputerowej oba pokazywały błędy, przy czym nie mam możliwości skasować błędów więc nie wiem czy to aktualne. Do tego łożysko przednie prawe okropnie wyje. Wie ktoś może które łożyska tam pasują? Na popularnym portalu aukcyjnym znalazłem 3 różne. 1. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 2. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] 3. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
W tym linku masz podane prawidłowe numery zestawu łożysk. Nie musisz tu kupować, ale tam są prawidłowe dane. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Numer zgadza się z podanym w Catcar, pozycja 7A [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Prędkość podawana jest z impulsatora na wyjściu wałka ze skrzyni na wał napędowy. Jeżeli masz automat, to chyba jest tak samo - ale na 100% nie wiem, bo nigdy automatu w 2,5D nie dotykałem.
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafal
Silnik: 2.5TD
Rocznik: 1998
|
Dzięki za numery łożysk, co do skrzyni to mam jeszcze jeden pomysł, jeden z węży podciśnieniowych jest nieszczelny, poprawie go może to pomoże, gdzieś kiedyś czytałem że starsze skrzynie muszą mieć poprawne podciśnienie dostarczone do poprawnego działania, dam znać czy to pomogło. Dziwne że po zapaleniu się kontrolki ABS skrzynia zaczęła działać prawie normalnie.
|
|
|
|