![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
Cześć,
mam pytanie, znalazłem dość fajnego edge europa w wersji sport, jednak auto nie posiada BLIS, możecie mi przybliżyć temat konstrukcyjny samego systemu? czy jest podobnie jak w mondeo MK5, że radary są z tyłu pod zderzakiem? więc należy nabyć koszyki + radary i wiązki? Lusterka, wymiana wkładu na taki z BLIS i tak jak w mondeo, dołożenie 2 brakujących pinów (jeżeli lusterko jest grzane składane etc.)? Czy rady są zamienne z tymi z wersji USA, bądź pasują również z Mondeo czy innego modelu? Auto ma właściwie 3 mankamenty, jeden z nich to sync2, tu akurat nie problem z wymianą, drugi to tylko "grzane" fotele, ale są szmaciane+alcantara i z tego co już*czytałem w wątkach mondeo, to chęć wymiany na takie z klimatyzacja, to już sporo więcej rzeźbienia, więc tu mi mocno na tym nie zależy. Chociaż w obecnym mk5 bardzo fajnie to klimatyzowanie działa. No i 3 mankament, to brak BLIS, w mondeo mi się to sprawdza i tu chciałbym wysondować jak wygląda samo dołożenie i "złożoność" pracy, czy warto wziąć pomimo tych minusów tego EDGE, czy temat sobie odpuścić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
dziękuje bardzo za odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Edge
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
Witam wszystkich.
Podpinam się pod temat, aby nie zakładać niepotrzebnie podobnego. Sytuacja wygląda następująco: parę dni temu udało się wygrać na aukcji w IAAI Edka 2019 w wersji Titanium. Przy naprawie na pewno będzie demontowany przedni zderzak także chciałbym wykorzystać ten fakt i doposażyć go o to co mu brakuje: Czujnik martwego pola: niestety po zdjęciach nie widać czy Edge ma 4 czy 6 czuników z tyłu (raczej wydaje mi się że są 4). Jednak w raporcie w sekcji wyposażenie widnieje "Blind Spot Monitor". Podobnie jak w pkt 1. czy ktoś może mi sprawdzić (lub jest jakis sposób aby to zrobić samemu?) w jakiej konfiguracji jest ten konkretny Edge? Ogólnie chciałbym, aby proces naprawy przebiegł możliwie najszybciej i dlatego chce już poszukać i kupić potrzebne rzeczy, aby później nie tracić czasu na szukanie. Pytanie na ile jestem wstanie (bez samochodu) stwierdzić co jest już w samochodzie a czego brakuje? //Edit: Ok. W innym wątku uświadomili mnie, że te dodatkowe czujniki to nie element Blis . Także - nie było tematu
Ostatnio edytowane przez lucuszysko ; 05-06-2023 o 19:47 |
|
|
|