![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michal
Model: Focus Mk2, Mondeo Mk4
Silnik: 1.6 115KM
Rocznik: 2008, 2009
|
Głupia sprawa, ale razi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. poprzedni właściciel mojego Focusa miał zamontowany niepasujący do radia (czarne owalne 6000CD z mp3) panel climatronic - pierwszy z prawej na foto u dołu (ten z szarym paskiem nad ekranem i szarymi pokrętłami). Chciałbym, żeby wyglądał jak na foto:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdzie panel climatronika jest dokładnie w tej samej kolorystyce co radio 6000CD, ktoś się orientuje jaki to dokładnie nr części? Bo kupiłem 7M5T18C612 AJ (środkowy na zdjęciu) i okazało się, że to ten sam odcień co mojego starego 7M5T18C612 CC (1 z prawej) tyle, że ma chromowane błyszczące,nieco inne pokrętła i pasek nad ekranem w kolorze panelu. Dorwałem się też okazyjnie do panelu z Mondeo 4 BS7T18C612AC (1 z lewej) i to jest ten sam odcień czerni co radio 6000CD,ale wiadomo-otwory nie pasują a nie chcę się bawić w żadne docinania. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podsumowując: szukam nr części climatronika w kolorze czerni jak radio 6000CD, z chromowanymi błyszczącymi pokrętłami i paskiem nad ekranem w kolorze panelu, występowało w ogóle coś takiego? Czy były po prostu "czarne" i srebrne? W czerni znalazłem modele: 7M5T18C612A C,D,E,G,H,J W srebrnym: 7M5T18C612C C,D,E,H,J,K Znalazłem na popularnym serwisie aukcyjnym taki nr: 7M5T18C612 AG ale nie mam pojęcia czy to ten odcień, którego szukam, ktoś wie? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
1) Widzę dla kolegi lepsze rozwiązanie niż wymiana paneli Wymienić radio Ford 6000 na Ford - Sony a) nie będzie problemów z kolorystyką b) bedzie lepsze brzmienie i funkcjonalność Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 2) Wracając do zdjęcia przedstawionego przez kolegę Podstawowe pytanie: - czy to realne zdjęcie - czy komputerowa wizualizacja Spotkałem się z tym, że na katalogowych zdjęciach Forda było przedstawione coś, co w rzeczywistości nie występuje Tak samo może być ze zgraniem kolorystyki radia i panelu klimatyzacji pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-02-2016 o 11:14 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Też chciałem sobie wymienić ten panelik, ale akurat na taki, jakiego autor tematu chce się pozbyć. Bo mam ten srebrny, z którego standardowo odpada farba na przyciskach (co za szajs!).
Też nie dopasowywałbym niczego do tego radia, bo nie warto. Lepiej szukać sony, jak kolega wyżej radzi. Ostatnio edytowane przez weuek ; 13-02-2016 o 12:04 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez krzys1968 ; 13-02-2016 o 12:10 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zablokowany
|
Też tak dawniej myślałem, ale lektura tego forum wyprowadziła mnie z błędu.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Teraz niewiem ktory z kolegow chcial zamontowac w montku z fokusa i nie poszlo musial bym poszukac i chcial sie zamienic bebechami z innym kolega bo ten mial z mondka i zamontowac w fokusie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Widzę, że dyskusja schodzi w dziwnym kierunku Ja tylko zaproponowałem założenie radia Sony,a tu nagle dyskusja - czy Sony było w Focusie - czy Sony będzie działać w Focusie - żeby nie zakładać Sony od Mondeo do Focus Koledzy - chyba was trochę poniosło i "dryfujecie" od głównego wątku Przecież ja nigdzie nie piszę jakie Sony montować W dziale FAQ (Car Audio) są watki o wymianie radia Ford na Sony 2) Jeśli ktoś ma wątpliwości czy w Fcousie mk2 (po lifcie), występowało owalne radio Sony, to zapraszam do lektury prospektu firmy Ford [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-02-2016 o 12:35 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zablokowany
|
Akurat tych pytań to nikt nie zadał, ale mógłbyś przy okazji potwierdzić, że w fokusie mk 2.5 nigdy 6000CD z mp3 nie było.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zablokowany
|
I jaką wątpliwość rozwiewa ten post #157? Bo nie moją. Bo mnie chodzi o to, że takie radio było montowane tylko w mondeo:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|