![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Zbyszek
Model: S-MAX MK2
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
|
Koledzy, jak wygląda sprawa z elektryczną regulacją wysokości prawego fotela.
Chciałbym zmodyfikować swój i teraz czy wystarczy dołożyć silniczek z osprzętem czy trzeba znaleźć cały fotel i ewentualnie przełożyć tapicerkę i całą resztę (stoliczek, schowek pod fotelem, itd ...) Znalazłem dawcę na Alle ... alle z anglika. Będą jakieś kłopoty? Zależy mi tylko na regulacji wysokości ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Nie ma na razie odzewu w mojej sprawie więc inne pytanie w tej sprawie.
Czy prawy fotel od s-maxa i mondeo mk4 jest konstrukcyjnie taki sam? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Czyli trzeba polować na fotel od Esa ...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: S-MAX TITANIUM S
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
[QUOTE=Bigum;2733112]Koledzy, jak wygląda sprawa z elektryczną regulacją wysokości prawego fotela.
Chciałbym zmodyfikować swój i teraz czy wystarczy dołożyć silniczek z osprzętem czy trzeba znaleźć cały fotel i ewentualnie przełożyć tapicerkę i całą resztę (stoliczek, schowek pod fotelem, itd ...) Znalazłem dawcę na Alle ... alle z anglika. Będą jakieś kłopoty? Zależy mi tylko na regulacji wysokości . witam masz instalacje pod elektryczny fotel?a co z kierowcy fotelem jest elektryczny? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Kierowcy jest el., a co do pasażera to nie wiem ...
Jedzie już do mnie dawca ... będę się powoli bawił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Ponieważ w mojej sprawie nie było zbyt dużego odzewu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i działać ...
Kupiłem prawy przedni fotel z el. regulacją wysokości (anglik) i po ciężkich bojach przełożyłem swoją tapicerkę na szkielet dawcy ... No i powiem Wam, że było warto trochę się pomęczyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Siedzi się teraz o wiele wygodniej niż na seryjnym fotelu bez regulacji ... i choć nie planuje zbyt często zajmować tego miejsca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to dla mnie jest super. Jeżeli ktoś z Was o tym myślał to polecam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Ja u siebie wkładałem komplet z Anglika z pełna regulacja i pamięcią Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#9 |
|
|
Ja się trochę bałem, że ta zmiana nic nie da ... zależało mi na polepszeniu wygody na tym fotelu nieregulowanym ... no i się nie zawiodłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest lepiej ...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Asia
Model: Ford S-Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
Dzień dobry, mam podobny problem - wydaje mi się że fotel pasażera "stoi" wysoko i przydałaby się regulacja góra dół.
Czy rzeczywiście jedyna opcja to wymiana fotela? Wnioskuję, że przełożenie tapicerki jest bardzo trudne. Czy miał Pan fotel z podgrzewaniem? |
|
|
|