![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-10-2007
|
![]()
mam problem z moim mondkiem 1.8td jest troszke slaby a mianowicie rozpedza sie do 3000 obrotow i kaplica .elektrozawor na pompie wymieniony boster wymieniony silniczek pod akumulatorem tez przewody od turbo ok. niewiem co dalej moze wtryski a moze ktos dlubal przy rozrzadzie. prosze o pomoc i porady . z gory dziekuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-07-2007
Model: Mondeo MKII kombi + Fiesta MKIV
Silnik: 1,8 TD + 1,25 16V
Rocznik: 2000 + 1998
|
![]()
przeowdy od turbo sam sprawdzales?? bo roznie to bywa u mechanikow!!sprawdz jeszcze laczenie intercoolera z kolektorem dolotowym no obydwu obejmach!! ja mialem kiedys niedokrecona jedna srubeczke na obejmie i samochod umieral powyzej 2500 obr!! w kazdym badz razie skupilbym sie jednak na turbo i calym systemem z tym zwiazanym!!
pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-10-2007
|
![]()
przewody od turbo ok i intercooler ok
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-07-2007
Model: Mondeo MKII kombi + Fiesta MKIV
Silnik: 1,8 TD + 1,25 16V
Rocznik: 2000 + 1998
|
![]()
sprawdz rowniez czujnik znajdujacy sie na pompie " czujnik polozenia walu" czy jakos tak!! to jest odpowiednik benzynowego czujnika polozenia przepustnicy!! to wychodzi na kompie u kazdego porzadnego dieslowca!! ja uzywke kupilem za 150 zl i narazie neimam zastrzezen!! a robilem to dosc dawno i dlatego wczesniej o tym nie napisalem bo zappmnialem ze cos takiego sie dzialo!! a objawy byly bardzo podobne!! sama czesc ogolnie nie jest tania ale roboty przy tym nieduzo wiec nie powinno zbyt duzo kosztowac!!
pozdrawiam |
![]() |
![]() |