![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-11-2004
Model: Gold
Silnik: 1,6 16V Duratec
Rocznik: 2004
|
Jestem od pół roku uzytkownikiem C-MAXA 1.6 benz.. Nie odwiedzałem jeszcze ASO. MAm 0k. 100 km do Szczecina lub do Koszalina. W obu miastach dziala BEMO MOTORS. Jakie macie zdanie o obu ASO?
LM ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-01-2007
|
BEMO w Szczecinie mozesz zapomniec, bylem tam kilkakrotnie z moim Mondeo i musze powiedziec, ze nie jestem zadowolony. Wczesniejsze porownania, to przez lata ASO Opla i Audi.
Za kazdym razem dlugi okres oczekiwania na poczatek "obslugi" przez kogos z zatrudnionych, dwukrotna wymiana przepalonego rezystora(?) od dmuchawy. W ASO w Berlinie zrobili to taniej (razem ok. 50 euro !!!) i sie dziwili czemu wczesniej w ASO tego nie zrobiono (chodzilo o wyczyszczenie jakis przelewow do wody) . Propozycja wymiany silnika dmuchawy, po pierwsze nie byla wcale potrzebna, bo silnik chodzi juz ponad 12 miesiecy od naprawy w Berlinie, a po drugie oferta cenowa przekraczajaca o 30% ta otrzymana w Berlinie (rzedu 2000 zeta !!!). Ostatnio czyscilem, sprawdzalem i napelnialem klime, cena ASO Ford Kroymanns Berlin to 50 euro, w ASO Bemo Szczecin sie nawet nie pytalem... Pare dni i temu chcialem kupic 4 sruby mocujace piaste kola, dwa dni wchesniej, telefonicznie powiadomiono mnie, ze sruby sa zawsze na stanie (razem ok. 20 zeta) i nie musze specjalnie wczesniej ich zamawiac, po przyjezdzie na miejsce i checi kupna (termin wymiany lozyska za 30 min) poinformowano mnie po 15 oczekiwaniu na pana zamawiajacego czesci ... ze srubek nie ma i moga byc najwczesniej za ... 2 dni. Zenada :fcp8 . W trakcie kilku moich pobytow w BEMO Szczecin zaobserwowalem bardzo preferencyjne podejscie do klientow flot, odstawiajacych swoje kilka samochodow na naprawy lub przeglady. W tym ASO w piatki i soboty klient indywidualny jest jedynie balastem i "wypelniaczem" luk w momencie czasu wolnego. I to mimo telefonow i proby otrzymania terminu z tygodniowym wyprzedzeniem :fcp8 . To moje zdanie na ten temat, a Mondeo jezdze juz od 2 lat i jestem z niego zadowolony, ale nie z ASO Szczecin... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-05-2007
|
Jeśli chodzi o Bemo w Starych Bielicach to mogę go polecić. Zakład dobrze usytuowany, prosty dojazd. Dobra, miła i fachowa obsługa. Załoga w przeważającej części wywodzi się z zakładu p. J. Wikarskiego, który kiedyś prowadził w Koszalinie ASO Forda.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-11-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0TDCi[115KM]
Rocznik: 2004
|
do ASO w szczecnie nie idzie sie poprostu dodzwonic, lepiej pojechac osobscie, dwa dni dzwonilem i nikt nie odbrał a dzwonilem co 30 min nawet cześciej... wyobrażacie to sobie...
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-05-2007
Model: Passat
Silnik: Delta Machine