![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-05-2024
Model: ranger
Silnik: 2.0
Rocznik: 2023
|
witam wszystkich bardzo serdecznie, na fb pojawił się ciekawy post temat włącznika jakby oświetlenia paki, jestem ciekaw do czego służy i gdzie można się pod niego podpiąć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez SRS ; 12-09-2024 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Mówisz o lampkach w orurowaniu czy innych? Przybliż trochę temat bo ciężko zgadywać co napisali na srajbuku.
|
|
|
|
#3 |
|
|
po prawej stronie od włącznika świateł jest przycisk jakby oświetlenia paki ale nic nie włącza ale skoro jest to musi do czegoś być
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
To jest ten tajemniczy przycisk, którego działania nie znali nawet w ASO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Generalnie służy do włączenia oświetlenia paki i lampek pod lusterkami. Kiedyś się nim bawiłem pstrykając kilka razy i nic się nie działo. Dopiero kiedy zamknąłem wieczorem auto, poszedłem do sklepu i ponownie wróciłem do auta, okazało się, że w aucie świecą się wspomniane lampki. Po kilku testach wreszcie doszedłem gdzie jest pozycja OFF i już więcej jej nie włączałem. Taki to „bajer” od Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Ranger XLT
Silnik: R4 2.2 TDCi Duratorq 160 KM
Rocznik: 2016
|
Też miałem problem jak włączyć to oświetlenie paki a to jedynie trzeba wyłączyć silnik dać na neutralny lub w pozycję P przy automacie zaciągnąć ręczny i otworzyć drzwi kierowcy lub pasażera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] masz opis tej całej procedury
Ostatnio edytowane przez mati_8 ; 15-09-2024 o 10:03 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Heh, procedura - procedurą, znam ją, ale dziwnym trafem działanie jej było wysoce losowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez SAR37 ; 15-09-2024 o 07:24 |
|
|
|
#7 |
|
|
A to już inna para kaloszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
jak dla mnie kompletny bezsens działania tego przycisku, ale może jeszce nie dostrzegłem sensu ??? w każdym razie dziękuję za wytłumaczenie tej procedury
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
„Sens” byłby wtedy, gdyby przycisk miał diodę i działał ON/OFF z widocznym skutkiem bez „specjalnej” procedury. A tak, jest jak jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#10 |
|
|
Jak to mówią pomysł był dobry ale wykonanie już nie. Zapewne procedura jest podyktowana bezpieczeństwem żeby nie świecić podczas jazdy i o ile pozycja skrzyni w neutralu lub na P oraz ten ręczny jest całkiem zrozumiały bo nie da się (teoretycznie) jechać na neutralu i z zaciągniętym ręcznym to już gaszenie auta czy otwieranie drzwi jest mniej potrzebne bo są przecież sytuacje gdzie trzeba na szybko coś ogarnąć bez gaszenia auta lub ktoś coś bierze z paki a kierowca nawet nie wychodzi z auta a chce doświetlić pakę.
P.S. Jak już jesteśmy przy przyciskach i ich losowych działaniach czy ma ktoś z Was tak że przycisk A/C lub od klapki obiektu zamkniętego pomimo przyciskania nie reaguję zarówno z włącz na wyłącz i w drugą stronę? Dziś to zaobserwowałem i co gorsze nie ma żadnego błędu po podłączeniu kabla diagnostycznego. Ostatnio edytowane przez mati_8 ; 17-09-2024 o 13:35 |
|
|
|