![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-05-2011
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 16v 100 KM
Rocznik: 2006
|
![]()
Witam,
planuje zakup osłony sinilka np coś takiego do benzyniaka - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale przeglądając allegro zauważyłem że w sprzedazy jest też osłona chłodnicy - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pytanie jest takie, czy kupująć samą osłonę pod silnik z pierwszego linka będę wstanie ją na te spinki przyczepić bezpośrednio pod sam silnik czy muszę mieć obie co w praktyce wygląda tak - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Osłony silnika na pewno nie mam gdyż otwierając maskę pod silnikiem widzę asfalt, co do osłony chłodnicy to nie jestem pewien czy ją też posiadam i musiałbym sprawdzić ale ogólnie to chodzi mi czy samą osłonę silnika muszę kupić czy obie naraz? Z góry dzięki za odp. Btw. użyłem opcji szukaj ale nie znalałem. __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-09-2011
Model: FF2FL
Silnik: 1,6BP
Rocznik: 2008
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Sprawdzę dopiero po południu ale pytanie było takie czy da radę samą osłonę pod silnik przytwierdzić spinkami czy jest potrzebna też ta od chłodnicy, wiadome jest że jeśli jest ta od chłodnicy to zamawiam tą pod silnik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
![]()
osłona pod silnik jest mocowana wkrętami a nie spinkami
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
Jeżeli nie wiesz co masz w aucie, to nikt Ci nie odpowie co masz założyć. Logika podpowiada założenie kompletnych osłon czyli tej pod zderzak i tej pod silnik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
I własnie skoro mocuje się ją pod silnik to można ją przymocować bez tej pod zderzak-chłodnicę. Co do wiedzy co mam w aucie, no akurat tego po VINie się nie dowiem, a w chwili obecnej nie pamiętam czy i pod chłodnicę-zderzak osłonę posiadam, dlatego sprawdzę dzisiaj. Ok dzięki Panowie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
Jeżeli jednak myślisz o poprawnym osłonięciu całej przedniej części podwozia, to montuj kompletne osłony. Oczywiście wszystko na wkrętach. Ja dodałem jeszcze jeden dodatkowy wkręt na środkowej częsci przedniej krawędzi osłony (tej krawędzi która styka sie z osłoną pod zderzakiem). Wtedy idealnie pasuje. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Razić nie razi, bardziej razi mnie to że różny syf wpada od spodu i szkoda żę nie kupiłem tej osłony/tych osłon zaraz po zakupie auta.
Podobno fabrycznie w Gold X jest ta zderzak-chłodnica, wróce do domu to sprawdzę jeśli tak to mniejsze koszta. pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Bez pasa (osłony) pod chłodnicą ,struga powietrze będzie szarpała osłoną pod silnik,i wyrywać będzie z wkrętów.Widać czasem furkoczące plastiki pod zawieszeniem.
Jak montować to tylko komplet. |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
![]()
Witam
A czy to nie jest tak, że ta osłona pod chłodnicą (tj. pomiędzy zderzakiem a belką pod chłodnicą) jest montowana "z urzędu" (każdy ją ma?) ? |
![]() |
![]() |