![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-11-2008
Model: Galaxy
Silnik: 180KM
Rocznik: 2016
|
![]()
Jestem w trakcie przeprowadzki za granicę. Parę tygodni dni temu po raz pierwszy zacząłem mieć problem z elektrycznym otwieraniem tylnej klapy - otworzyła się w 75% i dalej nie mogła, choć próbowała. Ustawienie limitu nie pomogło. Przyjąłem do wiadomości, że mam siłownik do wymiany ale nie miałem czasu i pieniędzy. W krótkim czasie siłownik miał się coraz gorzej. Ostatnio uchylał klapę w 25% a resztę pokonywałem ręcznie.
Przedwczoraj w długiej podróży musiałem już zamknąć klapę ręcznie i mam problem. Zamek się zamknął, klapa się nie otwiera, ale czujnik nadal pokazuje, że bagażnik jest otwarty. I jestem w kropce, bo nie mogę odblokować zamka bagażnika. Próbowałem otwierać go pilotem, guzikiem w klapie, guzikiem w konsoli, domykać go ręcznie z zewnątrz i środka. I nic. Żadnej zmiany. Z tego co czytałem, jedyne co mi pozostało, to odkręcić zaczep licząc się z koniecznością połamania plastików. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Na razie jeżdżę z zablokowanym i szukam siłownika do wymiany. Czy muszę też wymienić od razu sprężynę (bez siłownika)? czy powinienem zamówić komplet? Dzięki |
![]() |
![]() |