![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
|
![]()
Witam, miesiąc temu zamówiłem regenerowaną turbinę do 1.6tdci, zleciłem montaż zaufanemu warsztatowi, po montażu dzwoni Pani z warsztatu, że auto gotowe itp, ale jest problem, bo pojawia się komunikat "silnik usterka". Warsztat twierdzi, że ten błąd pojawiał się już przed wymianą turbiny, ale mi on się nigdy nie wyświetlił. Stwierdzono, że uszkodzone są zimne luty w zestawie wskaźników. Wymontowałem wskaźniki i wysłałem do regeneracji. Po regeneracji wskaźniki zamontowałem, ale błąd nadal się pojawia, ale auto jedzie normalnie. Po podłączeniu komputera diagnostycznego był tylko jeden błąd, związany z pedałem przyspieszenie - po skasowaniu narazie nie powraca.
Nie wiem co robić. Warsztat umywa ręce, bo podobno auto już odstawiłem do nich z tym błędem, ale to nieprawda, serwis od wskaźników stwierdził niewielkie pęknięcia lutów, które poprawił, ale jednocześnie stwierdził, że wskaźniki są ogólnie w ładnym stanie jak na swoje lata. co mogę jeszcze sprawdzić we własnym zakresie? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-01-2025
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2013
|
![]()
Ale jaki błąd się pojawia? Odczytał ktoś błędy? Nie mniej to częsty problem MK2. I warsztat może mieć rację.
Kiedyś na fuchę usuwałem alarm z lanosa. Po usunięciu pojawił się błąd airbag. Musiałem dopłacić z własnej kieszeni za kasowanie itp. A nie było to z mojej winy. Zarobiłem ale nie tyle ile powinienem. Różnie to bywa przy naprawach starych trupów. Nie osądzaj warsztatu. Jedna robota może nie mieć nic wspólnego z błędem. To tak jakbyś ich obwiniał, że po wymianie rozrządu nie działają szyby elektryczne, radio, albo światło przeciwmgielne.. Ostatnio edytowane przez Łysy__! ; 21-03-2025 o 00:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ford::beginner
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
![]()
No to kolega dał Ci radę, podaj kod błędu jaki się pojawia.
|
![]() |
![]() |