![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 07-09-2010
Model: Ford C-max
Silnik: 1.6 Ti-Vct 125 KM
Rocznik: 2011
|
Witajcie. Coś dziwnego stało się z moją klimatyzacją...Mianowicie od strony kierowcy z 2 kratek leci zimne,przyjemne powietrze,a od strony pasażera z 2 kratek leci ciepłe (takie typowe powietrze z dworu,jakie leci w czasie upałów,gdy wyłączymy klimę) Czy ktoś może podsunąć pomysł co może być przyczyną?Zrobiłem autotest klimatyzacji,który nie pokazał żadnych błędów. Posiadam 2 strefowy klimatronic,temperatura na obie strony taka sama,18 stopni w trybie auto.
Ostatnio edytowane przez Lubof ; 24-05-2011 o 17:58 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: C-Max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-09-2010
Model: Ford C-max
Silnik: 1.6 Ti-Vct 125 KM
Rocznik: 2011
|
Tylko niestety problem jest taki,że nawet, jeśli ustawie obie strony na LO,to z lewej leci zimne powietrze,a z prawej ciepłe(nie ogrzewane,tylko takie jak z dworu). Nie wiem co mam z tym zrobić, przy upałach w aucie jest kiepsko z chłodzeniem wnętrza.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Damian
Model: Fokus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam. Posiadam C-Maxa z 2005 roku w wersji Ghia, od momentu zakupu mam uciążliwy problem z działaniem climatronica. Mianowicie mam dwa problemy. Pierwszy polega na tym, że z prawej strony leci zimne powietrze a z lewej ciepłem, pomimo ustalenia obu stref na powiedzmy 20 stopni. Drugi problem polega na braku nawiewu na szybę. Pomimo zmian na panelu kierunku nawiewu ze wszystkich innych otworów wieje powietrze, lecz z podszybia nie. Po zdjęciu paneli dobrałem się do Silniczków klap z prawej strony i wszystkie trzy reagują podczas przestawiania klawiszy. Od strony kierowcy nie mam pomysłu jak się dobrać z powodu c***owego dojścia. Jakieś porady albo sposoby jak to rozwiązać? Z góry dzięki!
|
|
|
|