![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: KAMIL
Model: Focus
Silnik: 1.5 Ecoblue120
Rocznik: 2018
|
Witam. Od jakiegoś czasu przy dłuższych trasach i dłuższej jeździe na tempomacie (120-150 km/h) auto traci pełną moc i nawet nieraz na podjazdach pod górkę nie trzyma zadanej prędkości. Żaden check na desce się nie pojawia. Po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy. Dla testów kilka razy pogoniłem mocno auto z częstym pełnym gazem i licznymi przyspieszeniami prawie do odcięcia i tu nigdy coś takiego nie wystąpiło.
W Forscanie zawsze przy tej okazji pokazuje P006A - błąd korelacji pomiędzy MAP a przepływomierzem masowy a ostatnio też P049B (Egr). Na razie szukałem nieszczelności i nic poza podejrzaną rurą przepustnicy, którą już wymieniłem nie znalazłem. Nadal to samo. Miał ktoś podobnie ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
Imię: Marcin
Model: Focus mk4
Silnik: 2.0 TDCi
|
Jedź na dymiarke. Albo samemu zrób, czasem wystarczy mała dziurka żeby waliło błędem. Generalnie sterowniki zazwyczaj generują błędy gdy wartości które są poza tolerancją utrzymują się przez jakiś czas.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: KAMIL
Model: Focus
Silnik: 1.5 Ecoblue120
|
Witam ponownie. Gdyby ktoś miał podobny problem - temat najprawdopodobniej rozwiązany i było nim zawalone 'sitko' na łączeniu chłodniczki egr. Po wyczyszczeniu tego nagaru, na testach na autostradzie ani razu nic nie złapał tego błędu.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.https://zapodaj.net/plik-KxoM8VdjAm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.https://zapodaj.net/plik-2l7dddpYeN Ostatnio edytowane przez awierone ; 13-01-2025 o 13:06 |
|
|
|