![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Witajcie!
Przeszukałem oczywiście forum ale takiego czegoś nie znalazłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam problem z uszczelnieniem drzwi (prawdopodobnie) 1737287775842.jpg wygląda jakby się rozpuścił i spłynął 1737287775834.jpg Najpierw myślałem że to jedne drzwi jednak taka sytuacja jest na wszystkich czterech.. pytanie dlaczego tak się stało?? mam dwie opcje albo sie ugotował na słońcu albo zagotowała się elektryka w drzwiach, czy ktoś miał taki przypadek? Dodatkowo córka przytrzasnęła pas, ten się usyfił i usyfił córkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. teraz pytanie dodatkowe czym usunąć tę maź z pasa i z drzwi ?? Generalnie w następny weekend będe rozkręcał boczki i zaglądał do środka |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-11-2020
Model: SMax
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Wygląda jak klej butylowy, który dostał temperatury i wypłynął. Ale skąd aż takiej?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dokładnie jakim cudem??
Możliwe że zagotował się silniczek od szyb? Ale szyby chodzą, centralny śmiga.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Genialny temat. Nic nie wiadomo oprócz tego, że dół każdych drzwi jest brudny od czarnej mazi.
Obecnie czytam "nowego" Wiedźmina. I tam jest wątek o tym, jak zraniona kobiecina rzuciła urok na pewną rodzinę i na każdym członku owej rodziny zaczęła się osadzać czarna maź. Też od dołu i postępowała ku górze. Przypadeq? Może na tego Twojego S-Max'a też ktoś rzucił urok? Jeśli tak, to za tydzień... Lepiej od razu wynajmuj Wiedźmina, poki nie jest za próżno. A gdybyś jednak chciał uzyskać rzetelną odpowiedź, to może uchyl rąbka tajemnicy i napisz od kiedy masz auto, czy rzeczywiście teraz wypłynął klej / uszczelniacz, czy też dopiero zauważyłeś jego obecność, gdy został przycięty pas? BTW. Teoria o zagotownym silniczku szyby, jest tak samo prawdopodobna, jak moja teoria o rzuconym na auto "uroku" |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Wiedźmin faktycznie pomógł byz urokiem!
Auto mam od czerwca 2019 kupione od użytkownika tegoż forum. Tę maź zauważyliśmy tydzień temu gdy usyfiła pas, wczoraj zauważyłem że "wypływa" w każdych drzwiach. I tak proszę o rzetelną pomoc i rzetelne teorie |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: marek
Model: focus
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2005
|
wyglada to jakby zrobiona była konserwacja,opuscic szybe wpuscic kamerke i powinno byc widac co tam jest
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
I ten klejo-uszczelniacz może w pewnym stopniu, szczególnie latem, spłynąć w dół i wypłynąć poza boczek drzwi. Z tym że nie w takich ilościach, jak u autora tematu. W tym przypadku myśłę, że "nasi już tam byli" i przeholowali z klejo-uszczelniaczem. No i jego nadmiar spłynął sobie ładnie w dół i poza boczek. Autor tematu zapewne dopiero teraz zauważył ten obsmarkany dół drzwi. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
teraz zostało zauważone, możliwe że latem w upały spłynęło a tera zauważyliśmy, wcześniej na bank tego nie było.
Czyli sugestia jest że ktoś coś kombinował i za dużo dał kleju..no ale żeby we wszystkich drzwiach???? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Np. wyciszał ktoś drzwi. Albo konserwował. Albo....
Tak, czy inaczej warto teraz zdemontować boczki i nadmiar tej "smoły" usunąć. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Taki jest plan na następny weekend, zdejmuje boczki i zobaczę co jest w środku, no i usuwam szajs..
Byłem ciekaw czy ktoś miał taką sytuację i skąd takie "wycieki" A czym to zmywać? Benzyna ekstrakcyjna? |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| drzwi , s-max , uszczelniacz |
|
|