![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Moje Mondeo MK5 jest z 2016 roku. Mam go już sześć lat i nie narzekam , tylko mam problem z światłami ledowymi DRL zamontowanymi w zderzaku. Problem zaczął się rok temu, jesienią , straciły na mocy świecenia i jest teraz między światłami postojowymi a dziennymi mała różnica. Jak wyłączyło mi się podgrzewanie przedniej szyby , no to zacząłem grzebać w necie i okazało się że winą jest akumulator. Akumulator był jeszcze orginalny i wiadomo że przyszedł czas na wymianę. Akumulator wymieniłem na nowy , na youtube znalazłem filmik co zrobić po wymianie, programem FORScan dodałem nowy akumulator i zrobiłem reset BMS , ale nic to mi nie zmieniło w pracy moich ledowych DRL. Próbowałem zmieniać ustawienia dla świateł dziennych w ustawieniach BMS ale tam tylko mogę włączyć albo wyłączyć te światła. Czy ktoś mógłby mi doradzić jakieś ustawienia na zmianę mocy świecenia moich ledów przez program FORScan , z góry dziękuję za pomoc .
Ostatnio edytowane przez chmielu73 ; 28-09-2025 o 20:15 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Samo konfiguracja się nie zmienia w dzisiejszych czasach nigdy.
|
|
|