![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Zofia
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2009
|
Czy ktoś doradzi tak konkretnie pod to auto../Ford Focus 1.6 benzyna, 2009/ Mianowicie auto oddane do elektryka żeby "zimne luty" przelutował.. , no i wszystko ładnie się udało, tylko że jak gościu zdemontował wskazówki to zapomniał zaznaczyć w jakich pozycjach były. Poskładał wszystko z powrotem i nawet nie zauważył. Ja też się opamiętałam dopiero po 10 min jazdy. To zadzwoniłam do niego a on mi na to, że myślał, że to są samo centrujące, No i generalnie muszę wrócić, żeby mi je stawił (temperatura, paliwo, prędkość, obroty). Problem polega na tym, że ja wiem, że on nie wie do końca jak to zrobić, bo się przyznał. Pomożecie tak krok po kroczku jak by to zrobić?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
zdjac wszystkie, podłączyć licznik do zailania, poczekac az skonczy test wskazowek i zalozyc na pozycjach 0.
Potem odpiac zasilanie, przekrecic wszystkie palcem i znów podlaczyc zasilanie, zejda do minium i jak podniosa sie do 0 to mozna skladac licznik |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
a przekręcić wszystkie palcem do jakiej pozycji?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dzięki Panowie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Silnik: 1,6 Ti-VCT 115KM
Rocznik: 2005
|
Odgrzeję kilkuletniego kotleta.
Demontowałem obudowę zegarów by wyczyścić szybki od wewnątrz, było trochę syfu, i niechcący przesunąłem jedną wskazówkę (nie demontowałem wskazówek) Trzeba teraz je demontować i ustawić jak w filmiku ? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Jak nie ściągałeś i nie użyłeś siły (albo nie przejechałeś poza skalę) to jest dalej zaciśnięta na ośce tak jak była = w tej samej pozycji.
Ostatnio edytowane przez hindus ; 06-03-2025 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Silnik: 1,6 Ti-VCT 115KM