![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
Zobacz wyniki ankiety: Jak zniwelować odbijanie się zawieszenia na progach zwalniajacych | |||
Amortyzatory inny rozmiar |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Specjalne dokładki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Głosujących: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford ranger
Silnik: 2 litry bi-turbo
Rocznik: 2020
|
![]()
Witam wszystkich serdecznie szukam pomocy w zmodyfikowaniu tylnego zawieszenia a konkretnie podniosłem całe auto o około 7-10 cm zestawem lift kit 2/5 cala w ford ranger wildtrak 2020rok na przód wszystko jest idealnie a tylnie zawieszenie podczas przejazdu na progach zwalniających zachowuje się jak piłka po prostu odbija się i podskakuje
Więc proszę o pomoc co zrobić czy dłuższy amortyzator czy jest jakaś dokładka która może to odbijanie zniwelować Cały zestaw zamontowany pod piórami resora więc wydaje mi się że amortyzator stał za krótki dziękuję za pomoc pozdrawiam Tomek |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
Witam wszystkich serdecznie szukam pomocy w zmodyfikowaniu tylnego zawieszenia a konkretnie podniosłem całe auto o około 7-10 cm zestawem lift kit 2/5 cala w ford ranger wildtrak 2020rok na przód wszystko jest idealnie a tylnie zawieszenie podczas przejazdu na progach zwalniających zachowuje się jak piłka po prostu odbija się i podskakuje
Więc proszę o pomoc co zrobić czy dłuższy amortyzator czy jest jakaś dokładka która może to odbijanie zniwelować Cały zestaw zamontowany pod piórami resora więc wydaje mi się że amortyzator stał za krótki dziękuję za pomoc pozdrawiam Tomek |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-06-2013
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
![]()
Witam
Jeśli nie zmieniłeś amortyzatora, to moim zdaniem - brakuje mu skoku => dochodzi do końca skoku i zamiast pracować dalej, zatrzymuje się => koło nie jest poprawnie amortyzowane i skacze jak piłka, bo ma sztywne ("nieruchome") zawieszenie pozdrawiam
![]() |
#4 |
|
![]()
Dziękuję za pomoc a masz jakiś pomysł co mogę zrobić żeby to zniwelować jaki np. Amortyzator wstawić dziekuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Ranger XLT
Silnik: R4 2.2 TDCi Duratorq 160 KM
Rocznik: 2016
|
![]()
Dobrze rozumiem podniosłeś auto o 10cm i zostawiłeś seryjny amortyzator? Ja podnosząc o 2" dałem dłuższy amortyzator żeby nie było tego o czym pisze kolega powyżej czyli żeby amortyzator pracował w zaprojektowanym zakresie a nie na jego końcu lub żeby się kończył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak nie chcesz kupować nowych dłuższych amortyzatorów to są na rynku dostępne takie przedłużki mocowań.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Ogromne dziękuję za pomoc a masz może jakiś link żeby kupić takie części dziękuję raz jeszcze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Ranger XLT
Silnik: R4 2.2 TDCi Duratorq 160 KM
Rocznik: 2016
|
![]()
Chodzi Ci o te przedłużki? Są różne w różnych cenach, przykładowe (pierwsze lepsze) poniżej.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Z mojej strony proponuje kupić odpowiednie amortyzatory Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |