![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 179 ps
Rocznik: 2016
|
Witam
Problem z fiestą mk8 2018 r 1.5 tdci 120 ps.Gdy autem jezdzi się często problem nie występuje.Gdy stoi przez noc żeby odpalić trzeba zrobić z 5 obrotów rozrusznikiem Po 2-3 godzinach postoju wystarczy 1 obrót.Gdy stoi tydzień to kręci z 10 sekund .Po odpaleniu przez chwilkę chodzi nie równo a potem wszystko się normuje.Z racji tego ,iż auto kupiłem w niemczech od 1 właścicielki,która wykupiła 7 letnią gwarancję lub 140 tys km auto posiada jeszcze gwarancję i to potwierdza ASO Byłem w ASO błedow na kompie brak. Podłączyłem dziś forscana i w momencie zaraz po odpaleniu bilans cylindra 3 rośnie do 1.250 tak jak na zdjęciu.Czy świadczy to o uszkodzonym wtryskiwaczu.Proszę o pomoc P.S.Na zdjęciu pokazuje ten 3 cyl po 1 minucie pracy juz 0.546 ale po rozruchu dochodzi do 1.235 Bump: Ostatnio edytowane przez focus-morag ; 09-04-2025 o 19:48 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-05-2005
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.3i 60KM
Rocznik: 2007
|
Nieszczelny wtrysk? Im dłużej stoi tym więcej nakapie do cylindra. Skład mieszanki się nie zgadza więc ma problem ze spaleniem nadmiaru (zanim nie wypluje przez rurę nie zagada). Miałem coś takiego w benzynie. Wymiana wtrysku pomogła. W dieslu do 20% odchyłki jest w większości aut tolerancja między wtryskami.
Ostatnio edytowane przez tomom ; 10-04-2025 o 08:06 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 179 ps
Rocznik: 2016
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Też mi sie tak wydaje ,że wtrysk nie trzyma.Paliwo z niego zlatuje do cylindra i to wtedy utrudnia rozruch a dostaje większy parametr bo jest pusty.Po chwili się normuje.No nic trzeba robic termin w ASO i na gwarancji robić.Dobrze,że baba serwisowała fieścinę Ostatnio edytowane przez Speedo ; 10-04-2025 o 14:10 |
|
|
|