![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Czarek
Model: Focus MK3 HB
Silnik: 1.6 TDCI 115KM
Rocznik: 2013
|
Czy ktoś orientował się w temacie? Można zamontować do standardowego radia(ewentualnie dodając przewody) zamontować subwoofer fabryczny forda z nr DM5T-19A067-AA - to chyba jest z wersji poliftowej.
W aplikacji do odczytywania nr VIN znalazłem taki nr: 18C804 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Widziałem tematy montażu z Mondeo mk IV ale to wyglądało jak przebudowanie połowy instalacji w samochodzie. Ostatnio edytowane przez czareekw ; 23-08-2018 o 22:26 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Radio trzeba mieć chyba sony - poprawcie mnie jeżeli się mylę.
Wiązka od radia do zlącza koło nagrzewnicy ptc, następnie od nagrzewnicy do boczku bagażnika i od boczku bagażnika do subwoofera. Głośnik subwoofera jest chyba dwucewkowy bo idą do niego cztery przewody. Z opinii czytałem że fabryczny sub, ten montowany w koło zapasowe d..y nie urywa, ale osobiście nie słyszałem i z chęcią poczytał bym opinię ludzi z forum czy warto dokładać. Ostatnio edytowane przez dzwiedziu ; 23-08-2018 o 23:19 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Również chciałbym wiedzieć czy fabryczny subwoofer ma sens. U siebie mam Sony plus dziewięć głośników. Suba brak. Tam mam całe koło zapasowe (w przypadku subwoofera jest zestaw naprawczy zamiast koła).
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Z fabrycznym (w wykonaniu fabrycznym) jest jeden mały problem. Radio (ACM) ma dodatkowe prostokątne gniazdo subwoofera. Jeszcze mi się takowe nie rzuciło w oczy na sprzedaż.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
Bo niby włożenie w koło zapasowe tego subika i przykrycie go grubą wykładziną nie powinno "nic" dać, chyba że wykładzina w opcji z subem jest inna? Bo z tego co widzę to faktycznie radio musi mieć dodatkową wtyczkę lub osobny wzmacniacz. Wczoraj dołożyłem u siebie ACM Sony BM5T-18C815-XM, wcześniej miałem BM5T-18C815-GN. Różnic w graniu nie było, rozebrałem oba i były identyczne po za DAB w Sony. Oba na kości NXP 70009AR, klasa D. Zostawiłem te niby Sony bo kupiłem za 120zł, drugi niech leży. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
a jakie masz głośniki? U mnie w B-maxie z głośnikami Sony była duża różnica po założeniu radia Sony DAB AM5T-18C815-XN. Początek inny to tylko inna pokrywa i mocowanie, więc przerobiłem na BM5T Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W C-maxie różnicy w graniu nie było, tylko doszło DAB. Więc wychodzi, że w środku powinno być to samo. Nie sprawdzałem swoich w środku, ale mam oryginał Sony z C-maxa bez DAB i jeszcze 2 inne, to rozkręcę z ciekawości. Prościej i taniej wyjdzie Ci podłączenie jakiegoś płaskiego aktywnego suba pod głośniki. Efekt pewnie ten sam jak nie lepszy. Oryginalny sub EU jest zintegrowany ze wzmacniaczem. Ostatnio edytowane przez boncio ; 29-08-2018 o 14:02 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Premium z mondeo mk5 bodajże.
Suba mam w domu aktywnego Focal bomba 300 (foto zapożyczone z netu), leży już od kilku lat i czeka na montaż (miał iść do poprzedniego wozu). Ale po prostu ciekawi mnie temat fabrycznego. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Bartek
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 EcoBoost 182KM
Rocznik: 2012
|
Mnie również ciekawi ten wątek. Posiadam przedlifta z 2012r dosyć bogate Titanium, radio Sony (bez navi) +9 głośników. W bagażniku jest zestaw naprawczy. Czy jest sens i w ogóle jakaś opcja dołożyć sub?
|
|
|
|
|
|
#10 |
|