![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 29-06-2025
Model: Grand C-Max
Silnik: 2.0 120kw
Rocznik: 2011
|
Witam, niedawno zostałem posiadaczem Grand C-Max'a 2011 2.0 TDCi 120KW 7 miejscowy.
Niestety zawieszenie z przodu nie istnieje więc musze wymienić spreżyny oraz amortyzatory. Czy ktoś z Was wie które będą odpowiednie, chodzi mi o najtwardsze jakie są, gdyż jest on bardzo niski a twardsze sprężyny troszeczkę go uniosą. Wiem że OEM maiły roże oznaczenia kolorów lecz niestety nie udało mi się znaleźć żadnych informacji na ten temat, jeżeli nie OEM to jakiś zamiennik ale też np. z SACHS'a jest kilka rodzaji... Czy ktoś z Was montował jakieś nowe amorki i spreżyny i jest z nich zadowolony? Z góry dzięki, i oczywiście Witam wszystkich jako nowy użytkownik! |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Cytat:
I jeszcze jedno. Jak będą twardsze sprężyny to nie oznacza to, ze auto stanie wyżej, co widać po parametrach sprężyn w danych katalogowych. Ostatnio edytowane przez thesperado ; 29-06-2025 o 23:34 |
|
|
|
|