![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: ford focus mk2
Silnik: 2.0 duratec 145 hp Benzyna
Rocznik: 2006
|
Witam. Tak, opcja "szukaj" była użyta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Panowie i Panie, mam taki oto problem z autem. Nie potrafię wymyślić co to może być. Wiem napewno, że powiedzmy powyżej 1800 obrotów przyspieszanie już bez tego dziwnego "klekotu". Co to może być? Z góry dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi. Pozdrawiam Piotr.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Kuga MK2 Lift Titanium Magnetic Grey
Silnik: 1.5 Ecoboost 150 KM 16V
Rocznik: 2018
|
Wydaje mi się, że tłumik stuka o osłonę termiczną. Trzeba auto na podnośnik i obadać sprawę.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Ale stuka ewidentnie z przodu, i tylko na obciążonym silniku. Jak na jałowym "gazuję" nic takiego nie słychać.....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 08-04-2015
Model: Focus MK3 FL
Silnik: EB 1.5 150km
Rocznik: 2017
|
Mam coś podobnego u siebie, ale ja nazwałbym to "tarciem łańcuszka o szkło", zwykle przy redukcji z 3 na 2 i mocniejszym wciśnięciu gazu, słyszę taki stęk łańcuszka na szkle... Czasem na wyższych biegach przy gwałtownym wciśnięciu gazu. Sam się zastanawiam co to może być?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-08-2016
Model: Focus
Silnik: 2.0 ST170
Rocznik: 2003
|
Skoro z przodu i na biegu to podnieś lewarkiem przód auta, zabezpiecz i niech ktoś znajomy odpali auto i utrzymuje te obroty, a ty nasłuc*** pod autem skąd to dochodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mnie się wydaje że wieszak wydechu koło silnika |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Konani.... chyba jednak podjadę do jakiegoś mechanika, bo troszeczkę bym jednak się obawiał leżeć pod autem jak koła się kręcą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na pewno sprawdzę. Może jeszcze jakieś sugestie?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Damian
Model: Focus
Silnik: 2.0 duratec
Rocznik: 2007
|
Wiadomo co to było przy wizycie u mechanika? Bardzo biogazu mi to pomogło w przygotowaniu kapusty na naprawę, Pozdrawiam
|
|
|
|