![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
Witam
Mam problem z odpalaniem Forda Generalnie samochód zapala ale nie wchodzi na obroty i zaraz gaśnie, jednak po kilku próbach w końcu odpali. Dodatkowo ostatnio jadąc zgasła cała elektronika w samochodzie i po chwili znowu się uruchomiła. Ford Mondeo MK4 1.8tdci 2007 rok Pomoże ktoś? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-12-2024
Model: S-Max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Słyszałem, że zimne luty w liczniku potrafiły powodować takie problemy. Ale niech ktoś potwierdzi
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
|
Mam właśnie ten sam problem, odpala na 2 sec i zaraz gaśnie, wczoraj nie udało się go nawet odpalić po wielu próbach potem zero reakcji.
Silnik ma problem z kompresją na 3 cylindrze ale do tej pory palił bez problemu a przynajmniej nie tak jak teraz, zdażało się czasem zakręcić 2 razy ale palił i bywała jasna (biała?) chmurka z rury która znikała po chwili tak jak by się wypaliła ropa po chwili. W czasie jazdy niec nie dymi. Dziś rano też zakręcił, odpalił na 2 sec i zgasł ale aku rozładowałem wczoraj więc się ładuje. Co ciekawe prostownik pokazuje że aku niby jest naładowany w 80%, jedna kreska miga na prostowniku, wcześniej ładowałem do tydzień temu i migały 3 kreski z 5.
|