![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: E
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021
|
W skrócie najpierw pojawiła się zegarach ikona poduszek i błąd B0001, teraz po 2-3 tygodniach doszły kolejne. Czas zająć się tym tematem ale nie bardzo wiem jak i komu to dać.
Gdzie szukać problemu -moduł SRS czy też poprzedni właściciel poszedł po kosztach i zrobili byle było do sprzedaży ? nastepujące błedy Kod: U0121 - Utrata łączności z modułem'A' sterującym układem zapobiegającym blokowaniu kół podczas hamowania (ABS) Kod: U0151 - Utrata łączności z modułem sterującym układem SRS Kod: B0001 - Obwód sterujący odpalaniem przedniej poduszki po stronie kierowcy, etap 1 Kod: B11CF - Urzadzenie odprowadzajace nadmiar gazu generowanego do przedniej poduszki powietrznej pasazera |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Wystarczy zdjąc poduszkę kierowcy (2 minuty roboty...) by zobaczyć czy poduszka ma 2 gniazda/przewody odpalające czy 1...
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Rocznik: 2020
|
Fajnie... Miejmy nadzieję, że nie założyli pasa przedniego od Trabanta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: E
Rocznik: 2021
|
Zarówno poduszka kierowcy jak i pasażera były na 2 wtyczki, więc USA. Wtyczka w poduszce u pasażera była lekko uszkodzona. Wymieniłem wiązke, poprawiłem połączenia na kablach wtyczek poduszki w kierownicy i błedy skasowane.
Bład ABS i SRS pozostał, choć w modeule APIM. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016