![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Tomek
Model: 126
Silnik: 650
Rocznik: 2000
|
Witam. Muszę zamówić do takiego Rangera płytę pod wyciągarkę i inne bajery, może jakiś bodykit.
Podpowiedzcie co to za platforma auta? W sklepie pytają się mnie czy to jest T6? Akurat rocznikowo jest to 2019r. silnik 3.2 tdci. Może to jakiś T6.2? Raczej nie T7. Patrząc na zdjęcia w internecie to są nieścisłości co do halogenów, tylnego orurowania bagażnika. Czy T6 to to samo co T6.2 jeżeli chodzi o budę i wszystko będzie pasować? Dodatkowo jakie gotowe rozwiązanie pod tylną wyciągarkę byście polecili? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Ranger XLT
Silnik: R4 2.2 TDCi Duratorq 160 KM
Rocznik: 2016
|
Mogę się mylić ale jeżeli masz auto z 2019 to masz T7 (2016-2019) lub T8 (2019-2022) pod uwagę wchodzi kwestia miesiąca produkcji chyba jak się nie mylę w styczniu 2019 był drugi facelifting. Ale patrząc na przesłane zdjęcie i to jakie masz światła przeciwmgielne przednie to chyba masz T7. z Tym T6.1 T6.2 może chodzi o faceliftingi a było właśnie ich dwa a bazą była generacja T6
AI mi takie coś wypluło "Generacje Forda Rangera to zazwyczaj T6 (pierwsza generacja od 2011 roku), T7 (lifting wersji T6), T8 (późniejsze wersje platformy T6, w tym Raptor) i obecna, nowa platforma (oznaczana jako T9 od 2022 roku), która jest produkowana od 2022 roku i stanowi bazę dla Volkswagena Amaroka, a także nowszych wersji Rangera i Everesta. " Ostatnio edytowane przez mati_8 ; 28-09-2025 o 19:00 |
|
|
|