Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Puma
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-09-2025, 21:59   #1
PawelKeller
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Ford Puma
Silnik: 1.0
Rocznik: 2020
Domyślnie 1.0 155km Restartujące się podczas jazdy zegary

Cześć Wam,
Mam do Was pytanie dotyczące Forda Pumy, ale nie tylko ponieważ zarówno Focus jak i Fiesta posiadają identyczne układy hybrydowa oraz wirtualne zegary.
Posiadam Pume 1.0 Ecoboost 155km.
Na początku czyli około 3 miesiacy temu kiedy kupiłem auto z przebiegiem 30tys km wszytsko bylo ok.
Teraz po kilku tyś przejechanych kilometrów zaczęły się problemu z głównym wyświetlaczem.
Wyłącza sie podczas jazdy, po czym restartuje i działa przez kilka minut lub kilka godzin a potem ponownie .
Bywało tak ze w ciągu 10min wyłączył sie 4 razy ale i tak ze w ciągu kilku godzin jazdy działały bez problemu.
Ekran nie migocze działa normalnie kiedy już działa.
Jedyna prawidłowość która występuje to bezproblemowe działania na autostradzie lub drodze szybkiego ruchu, wszytsio działa ok jesli jedzie sie ze stałą prędkości .
Jeśli wjadę do miasta lub krążę po jakiejś wiosce to po chwili dłuższej lub krótszej ponownie następuje restart.
Restart zazwyczaj nie powoduje żadnych meldunków o błędach ale zdarzało sie ze pokazywało malo paliwo, rezerwę, ze czujniki parkingowe nie działają, awarie systemów bezpieczeństwa.
Po wyłączeniu i włączeniu silnika wszyko bylo ponownie ok.
Mam wrażenie ze jest to powodowane przez jakieś spadki napięcia albo sam jie wiem co .
Jeśli ktoś z was miał taki problem lub coś podejrzewa lub wie to proszę o wiadomość.
Pozdrawiam serdecznie

Ostatnio edytowane przez SRS ; 29-09-2025 o 22:30
PawelKeller jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-10-2025, 10:24   #2
K4mien
ford::amateur

Imię: Krzysztof
Model: Fiesta ST-Line
Silnik: Ecoboost 1.0
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: 1.0 155km Restartujące się podczas jazdy zegary

Zdejmij osłonę plastikową przy dźwigni otwierania maski. Będziesz tam miał dwie wtyczki. Rozepnij je przepryskaj kontakt sprayem i złóż. Powinno pomóc.
K4mien jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania