![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo mk5 hybrid
Silnik: 2.0
Rocznik: 2019
|
Witam
Mondeo MK5 2019r. Hybryda Czy jest jakaś możliwość wyłączenia samościemniania się lusterek , tak żeby w nocy działały jak w dzień ? żeby się nie przyciemniały? Szukałem takiej opcji w menu auta , ale nic nie mogę znaleźć . |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Chyba, że lustreko wsteczne ma cały czas robić za "lusterko do poprawiania makijażu" albo "lusterko do obserwowania co robią bombelki w tylnych fotelikach"... To wtedy "ja wymiękam"... BTW - "przejmie przypominam", iż niegdysiejsze lusterka "nieścienialne" miały na dole taką "wajchę" do "wyłączenia oślepiania"... Fotochromy z oczywistych powodów nie mają tej "wajchy"...
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Mondeo
Silnik: 1999
Rocznik: 2008
|
Lusterko, aby działało fotochromatycznie posiada zasilanie, pracuje wtedy czujnik światła, który aktywuje przyciemnianie się zwierciadła. Myślę, że wystarczy lusterko pozbawić tego zasilania i przestanie pracować poprawnie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Rafal
Model: Mondeo mk5
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2015
|
A ja mam inne pytanie czy można takie lusterko dołożyć bo ja mam total bieda wersje bez składanych lusterek i bez fotochromatyczne go.
Czasami koncernom się nie opłaca robić kilku wersji okablowania i do wszystkich dają takie same Brytanię czy zasilanie do tego lusterka może być w moim Mondziaku ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
Tak, możesz dołożyć.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA EWENTUALNIE UŻYĆ FUNKCJI "CYT. SELEKT." (cytowanie części tekstu zaznaczonego) Czyli zasilanie do tego lusterka powinno być we mojej bieda wersji?8 Ostatnio edytowane przez Speedo ; 02-12-2025 o 12:14 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
To, że można "dołożyć" (w domyśłe "stosowne przewody"...) nijak nie znaczy, że one tam są. Do tego lusterko - oprócz zasilania - ma jeszcze sygnał biegu wstecznego (który wyłącza przyciemnienie). Więc 2 przewody do dołożenia...
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Lusterko w mojej Biedzie jest lepione bezpośrednio do szyby wiec raczej nie da się dołożyć . Lub inaczej za wiele zachodu by się w to bawić.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji