![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sylwia
Model: Ford S-Max
Silnik: 1997
Rocznik: 2014
|
Cześć, mam taki dziwny problem. Co jakiś czas mam taką sytuację, że auto odnotowuje wzrost mocy. Daję w gaz a on szybciej przyspiesza niż zwykle i szybciej sugeruje zmianę biegów (zielona strzałka). Wyraźnie to czuć przy wciskaniu pedału gazu, jakby dostał jakiegoś turbo. Myślałam, że to DPF, ale podczas tego zdarzenia parametry są prawidłowe, nie następuje ani wzrost temperatury, soot/load - wszystko jest w normie. Dodam jeszcze, że ta sytuacja nie znika, dopóki nie zgaszę silnika i nie odczekam. Nie ważne, czy przejadę 100km czy 20 km. Czasami uruchamia się to po przejechaniu 200-300 KM, czasami wcześniej. Najczęściej, gdy jeżdżę po mieście, czyli przejeżdżam krótkie odcinki i często gaszę. Jakieś pomysły? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2.0 tdci 163KM mk1 polift |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 DW10C
|
To się cieszyć taka jazdą, te diesle w Euro 5 to nie jadą w porównaniu do Euro 4, mój DW10C 163KM jedzie ospale jak by miał przyczepę z ładunkiem doczepioną. Zaś S-Max kumpla DW10B 140KM rwie chętnie aż miło jechać.
Ostatnio edytowane przez Mariusz.S ; Wczoraj o 15:04 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sylwia
Model: Ford S-Max
Silnik: 1997
|
Cieszyłabym się, gdybym wiedziała, że jest to prawidłowe działanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A mam obawy i podejrzenia, że nie. Ogólnie mój też jest taki ospały i nie ma tego zrywu, ale taki już urok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez sylva1661 ; Dzisiaj o 08:46 |
|
|
|