![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: tomek
Model: focus2 GHIA
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2006
|
Mam pytanie czy reflektory skretne (AFS) beda działać (skrecać) jezeli swiatła beda ustawione w pozycji AUTO czy mysza byc normalnie włączone
Ostatnio edytowane przez tomaszekzu ; 25-09-2015 o 23:05 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: olbrzym
Silnik: uciekł
Rocznik: 2014
|
Nie rozumiem pytania
|
|
|
#3 |
|
|
mam swiatla skretne i dwa sposoby zalaczania swiatel jedne przez Funkcje AUTO (przec czujnik swiatla) drugi normalnie.I chodzi mi o to czy po wlaczeniu swiatel przez czujnik zmierzchu reflektory tez beda sie skrecac przy kreceniu kierownica
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Przestaly mi dzialac reflektory tzn nie obracaja sie z kierownica lub sie zacinaja jak przekrece kierownica w lewo to zostaja w tej pozycji musze silnik wylaczyc i zapalic i wtedy same sie ustawiaja.naprawialem niedawno maglownice i moze mechanik cos zepsul bo tam jest czujnik kata skretu.Prosze o rade co to moze byc
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Mogło się popsuć wiele - trzeba odczytać błędy, posprawdzać przewody przy kostkach reflektorów itp. Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-09-2015 o 14:17 |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dodam tylko ze po uruchomieniu silnika i włączeniu swiatel same sie ustawiaja jak skrece kierownica w prawo to skrecaja w prawo ale jak skrece w lewo do oporu to juz przestaja dzialac nawet w prawo.Musze znowu wylaczyc silnik i zalaczyc wtedy skrecaja tylko w prawo.Może ktos zna powod czemu tak jest
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 Duratorq TDCi 109KM
|
Ogółem układ AFS "na postoju" na uruchomionym silniku działa tylko w prawą stronę w lewą jest nieaktywny.
A w lewą stronę działa uaktywnia się dopiero przy niewielkiej prędkości . A dlaczego nie działają znów w prawo to dziwna sprawa . Tedi napisał wyżej jak do sprawy podejść . Najprościej było by włożyć lampy z innego auta i zobaczyć czy będzie tak dalej czy problem zniknie . Bo jak tak to winne masz lampy jak nie to trzeba szukać dalej. Skąd jesteś tomaszekzu ? Bo mógł bym użyczyć Ci moje lampy jak byś nie miał do mnie daleko bo ja okolice Krotoszyna. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
mam ok 340 km.JUtro jade na komputer podobno trzeba zrobic kalibracje czujnika kata skretu
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Imię: Arek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 Duratorq TDCi 109KM
|
No fakt to daleko. Nie wiedziałem nawet ,że można je kalibrować później opisz na czym to polega i czy problem został rozwiązany bo jestem ciekaw na jakiej zasadzie to działa itp.
|
|
|
|