![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
|
![]()
Ostatnio stukal mi przegub ale dziek byl kompletnie inny i w innych momentach.
Teraz jest tak dududududududu, cyklicznie, wraz ze wzrostem predkosci stuka czesciej. Przy lekkim skrecie w lewo stuka glosniej w prawo milknie. Kiedys mialem podobny efekt przy poluzowanych srubach w kole ale teraz wszystkie sa ok. Czy ktos ma jakies rady. Ja wpadlem na razie na to, ze jutro wrzuce zimowki na przod i zrobie test drive. Jesli nie to to szukac nowego łozyska ? Chociaz to to powinno huczec a nie stukac. Ostatnio edytowane przez deku ; 07-03-2016 o 15:00 |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::professional
![]() Imię: Ryszard
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,9 TDI (AUY)
Rocznik: 2002
|
![]()
Chyba masz rację z tą oponą.
![]() |
#3 |
|
![]()
Felgi teraz są aluminiowe, niby proste, kierownica nie ma drgan, co jest dość dziwne. Ale moze cos wlazlo w kolo i tlucze
|
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-05-2006
Model: Galaxy Ghia, S-Max 2.0
Silnik: AUY
Rocznik: 2004, 2016
|
![]()
skoro to nie przegub to sprawdź jeszcze łącznik stabilizatora. Przy jeździe na wprost tłucze inaczej niż przy skręconych kołach, bo wtedy jest trochę naciągnięty. Przy prostych kołach sprawdź ręką czy nie ma luzów. Ja ostatnio miałem to samo - tłukło coś okropnie , znajomy mechanik włożył rękę za koło i poprawnie zdiagnozował usterkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W wolnym czasie wymieniłem oba - godzinka roboty przy browarze i od tej pory cisza i spokój.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
I tez tluklo tak cyklicznie w zaleznosci od predkosci oraz od pozycji kół?
Dodam ze przy niskich predkosciach nie slychac tego 'dududuudududu' |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: 11-07-2006
Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
Rocznik: 1999
|
![]()
ale tłucze sie przy jeździe po nierównościach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
nie tlucze caly czas ! bez wzgledu na to czy sa doly czy jest takie gluche pukanie.
|
![]() |
![]() |
#8 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-05-2008
Model: GALAXY
Silnik: 2.0 TDCi Duratorq 2.0L DOHC CR TC Dsl 143PS
Rocznik: 2008
|
![]()
Niecałe 2 tygodnie temu miałem dokładnie takie same objawy. Pomimo, że odkryłem luz na końcówce drążka, wszyscy znajomi twierdzili, że nie jest możliwe aby tak ona waliła.
Mimo wszystko zmieniłem wadliwą końcówkę i dudnienie ustało. Ja miałem o tyle prostszą diagnozę usterki, że miesiąc temu wymieniłem łączniki stabilizatora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powodzenia w naprawie
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: 11-07-2006
Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
Rocznik: 1999
|
![]()
jesli to nie łączniki to może być ciężki temat.
Galaxy ma bardzo trwałe zawieszenie i jest autem ciężkim więc, zanim powstanie wyczuwalny luz to mija troche czasu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
No niestety koła nie były winne, jak tluklo tak tłucze. Odwiedzie po poludniu mechanika niech sprawdzi co to i od razu wymienia.
|
![]() |