![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: FORD FOCUS C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI 110 KM
Rocznik: 2004
|
Witam wszystkich!
Posiadam C-Maxa 1.6 TDCI z 2004 roku wersja GHIA. Przeczytałem instrukcję obsługi i zauważyłem pewną sprzeczność z moim komputerem pokładowym. Wyczytałem, że komputer pokazuje takie komunikaty jak TRYB OGRANICZONEJ PRĘDKOŚCI, NISKI POZIOM PŁYNU HAMULCOWEGO, ZMNIEJSZONE PRZYSPIESZENIE, OTWARTA POKRYWA SILNIKA. Miałem taki incydent, że podczas jazdy samochód tracił moc jakby wchodził w tryb awaryjny. Nie reagował na pedał gazu, jechał na niskich obrotach. Wjechałem na pobocze i odczekałem 2 minuty i po tym czasie wszystko było ok. No i dlatego powinno się zapalić jakiś komunikat w komputerze o problemach z przyspieszeniem. Wiecie może co to było? Jeszcze jedno pytanko odnośnie wyświetlania komunikatów. Miałem kompletnie zryte klocki hamulcowe tylne, żaden komunikat się nie pojawił, że coś jest nie tak. Powiedzcie jakie komunikaty są wyświetlane. Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 31-01-2008
Model: Focus C-MAX GHIA
Silnik: 1.6TDCI Automat
|
Witaj
Ja mam identyczne autko jak Twoje. Ja też wyczytałem w instrukcji że powinien sie wyświetlać komunikat odnośnie otwarcia pokrywy silnika, a nic takiego się nie wyświetla. Co do wyświetlenia otwarcia pokrywy bagażnika i poszczególnych drzwi wszystko działa i jest wyświetlane. Co do reszty komunikatów o których napisaleś, to nie miałem takich sytuacji i ciężko mi stwierdzić czy się będą wyświetlać. Od klapy silnika na 100% sie nie wyświetla. Też się zastanawiam czemu tak sie dzieje. Pozdrawiam Mariusz P.S. Dodaj w profilu skąd jesteś. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 09-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Cytat:
Nawet mój 10letni fiat to ma. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-02-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 16V (CSDA, CSDB)
|
zgadzam się.
ja mam wersje prawie topową a niestety klocki bez kabelków czyli bez czujników zużycia. widocznie uważają że trzeba jeździć na przeglądy i wtedy mechanik powie kiedy sa klocki do wymiany. pozdro
|