![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: seweryn
Model: galaxy mkI
Silnik: 1.9 tdi
Rocznik: 1996
|
jak w temacie - nigdy niemiałem do czy nienia z dieslem w zime i wiem ze jest gorzej z uruchomieniem silnika, mam co prawda garaż ale niestety to typowy "blaszak" jak narazie bez ocieplenia wiec szału nie ma i tak zimno jak na dworze, co wymienic zeby niemiec zbyt duzych problemów w zimie, czy filtry czy swiece, olej juz wymieniam (temat wcześniejszy co do rodzaju oleju)akumlator mam ok(wrażenia na dzień dzisiejszy wiec tez niewiadomo ale poprzednik zapierał sie ze nowy<zreszta jak kazdy...>)
Temat nie w pore, ale jak juz przywali zimnem to bedzie za późno... Ostatnio edytowane przez deku ; 04-03-2016 o 10:17 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 11-07-2006
Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
Rocznik: 1999
|
na pewno filtr paliwa
następnie trzeba sprawdzić swiece oraz sprawdź kompresje i jak to wszystko bedzie ok to nie ma bata abyś nie zapalił nawet przy minus 30 oczywiście tankuj dobre paliwo i można wlać takiego dodatku na zimę do diesla - choć ja nigdy nie wlewałem a auta paliły bez problemu. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: seweryn
Model: galaxy mkI
Silnik: 1.9 tdi
Rocznik: 1996
|
paliwo - tankowałe pare rzy bio ..cos tam, bo taniej, i moge powiedzieć z reka na sercu - nietankować!!, jest taniej osiągi troche gorsze mało odczuwalne ale:
za 150 zł zazwyczaj robie: cykl mieszany - nawet do 500 kilosów, jesli miasto i codzienne krótie trasy to dużo mniej za to ten cały bio to dośc ze wrazenie fast food bo smierdzi frytkami i obciach przy babach typu = "zaś frytki jadłeś..." to jeszcze robie za ta sama kwote niewiecej jak 350 kilosów!! - w życiu bym niewuwierzył ze taka rónica a tu jednak. tak wiec panowie - "chytry 2 razy traci" - niestety przykre ale prawdziwe |
|
|
|