![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-04-2007
Model: Foocus I
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
|
![]()
hej, w mojej leciwej fiestce(95, 1.8D, Lucas) wczoraj podczas jazdy ot po prostu zgasl silnik. Nie bylo przy tym zadnych odglosow akustycznych, po prostu przy depnieciu gazu stracila moc i zgasla. Paliwo jest, olej jest, pasek rozrzadu - przynajmniej napedzajacy zawory jest caly. Proba odpalenia ponownego po dlugim kreceniu uruchomila silnik ale tylko na chwile chodzil przy mocno wcisnietym gazie, potem szybko zgasl, do tego wielka chmura dymu z rury - nie wiem jaki kolor bo bylo ciemno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wiem ze to troche wrozenie z fusow, ale chcialbym zapytac o Wasze opinie co moglo pasc? jak pisalem fiesta jest juz leciwa i ew. pakowanie w nia kasy (nawet na diagnoze u mechanika) stoi pod znakiem zapytania. Dzieki za podpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-04-2007
Model: Foocus I
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000
|
![]()
jeszcze kilka informacji dodatkowych z ostatniego czasu:
-palila ok 2l oleju na 10kkm -silnik nie przegrzany, plyn chlodzacy nie ubywal -rozrzad zrobiony 15kkm -filtry czyste, paliwo bylo dobre bo ostatnio jezdzilem po skandynawii wiec jakosci sie nie obawiam az tak jak w polsce, palila na trasie 4,6l/100 , choc pompa co jakis czas wydawala regularne cykajaco-stukajace dzwieki -zawory wymienione 15kkm temu -od ok 2kkm temu przy jezdzie ok 80kmh na piatce silnik nie pracowal rowno, odglos byl dziwny: co ok 1,5sekundy (przy ww. predkosci) fiesta przez kolejne 0,5 sekundy wydawala z siebie nieco glosniejszy pomruk. powyzej 90km/h ze wzgledu na ogolny halas nie udawalo sie juz tego zaobserwowac. ww. objaw pojawial sie zarowno przy wcisnietym jak i puszczonym gazie - nie mam pojecia czym to bylo spowodowane, ale moze ktos z Was ma pomysl? -zapalala bez problemu (zimna i ciepla) pomozecie? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |