![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 28-08-2004
|
Czesc...
Posiadam Forda Mondeo z 1994 roku w wersji kombi, automatic z silnikiem 1.8 16v. Mam zamiar zalozyc instalacje LPG, wykonalem kilka telefonow do firm instalacyjnych i jestem w lekkim szoku. Wiekszosc firm instalacyjnych LPG proponuje mi instalacje wtrysku gazu firmy BRC w cenie od 4000 do 4500 zlotych przekonujac mnie, ze do silnika Z-tec nie mozna zalozyc innej instalacji bo silnik posiada platikowy kolektor. Chcialem wiec zapytac szanownych kolegow czy mozna zalozyc inna instalacje LPG jak oparta na wtryskach gazu ? Szczerze piszac nie mam ochoty wydawac kwoty okolo 4000 zlotych na system zasialania LPG do samochodu. Czy Ford Mondeo z mojego rocznika spelnia normy emisji spalin Eur2 czy Eur3 ? Ile gazu winien spalac samochod Ford Mondeo 1.8 16v z instalacja gazowa i skrzynia automatyczna ? Pozdrawiam Simon |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-08-2004
|
nie pozwalaj założyć parownika pod podłużnicą!!!
mam mondeo 2.0 w automacie chodzi na zwykłej instalacji. trzeba wyrzucić filtr powietrza i założyć stożek. wtedy będzie miejsce na parownik i będzie jeździł. powodzonka. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzieki, a tak na marginesie do czego sluzy zielony przycisk przy drazku zmiany biegow w automacie i w jakich sytuacjach jezdzi sie na biegach 1,2 recznie wybieranych. Sorry za tendencyjne pytanie ale to moj pierwszy automatic ;-)
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
ja też mam pierwszy raz automata. mam go 1,5 miesiąca z tego jeździłem nim 1,5 tygodnia.
dwa razy padła mi skrzynia. ale troszkę już wiem o tej skrzyni. ten zielony podobno nie pozwala wybrać czwartego biegu. a gdy go włączysz na czwartym to zredukuje do trzeciego. jeszcze nie sprawdziłem, bo mój stoi w warsztacie, a 1 i 2 dobra jest do ciągnięcia przyczepy czy w zimę na kiepskich drogach w śniegu. ale tego też nie sprawdziłem... bo kiedy??? jak on ciągle stoi w warsztacie. pozdro. aro. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
no i jeżdżę. pali 13 gazu i jest git.
pozdro. aro |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
OK, powiedz mi jeszcze jaka masz instalacje gazowa bo sam nie wiem co mam zrobic czy wtrysk czy standard...
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-08-2004
Model: Ford Focus Mk2, Kombi
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam.
Przeczytaj posty "Sekwencyjny wtrysk - czy warto" - też zastanawiałem się nad rodzajem instalacji. Nie daj sobie wmówić, że "nie mozna zalozyc innej instalacji niż sekwencja, bo silnik posiada platikowy kolektor." Ja założyłem II generację: BRC + komputer JUST. Cena 2100 na gotowo. Jak na razie wszystko działa jak należy. Pozdr.
|
|
|
#8 |
|
|
Dzieki za rade, udam sie do Abarta gdzie instalowales swoja instalacje i chyba sie skusze ;-)
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-10-2004
|
Jest takie coś z czym cały czas mam kłopoty. Mianowicie Mistral firmy Autronic w Mondeo 1.8. Podobno to jest generacja IV+ ale nie podzielam tego zdania. Może to zależy od firmy która montuje. Mi pali 40%^ więcej gazu niż benzyny a kosztowała 4200zł. Bez sensu...
|
|
|
#10 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-06-2004
Model: fazer 1000, mondeo mk3 ghia
Silnik: 1.0, 2.0 TDCi
Rocznik: 2004, 2005
|
andrzejm PRZESTAŃ pisac gdzie sie da to samo:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Napisz w jednym watku i czekaj spokojnie na odpowiedz, tak poprostu spamujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pali ci troche za duzo. U mnie spalanie tez jest na dosyc wysokim poziomie, U mnie trasa nie schodzi ponizej 10 litrow. Jedz niech ci reguluja, jesli przejechales juz pierwszy 1000km, spalanie powinno ci sie stabilizowac na bardziej przyzwoitym poziomie. |
|
|
|