![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-02-2006
|
Zatankowalem wczoraj do pelna i od tego czasu strasznie smierdzi zarowno w samochodzie jak rowniez stojac przy samochodzie... wycieku nie widac wiec nie bardzo wiem w czym tkwi problem.... moze jest jakas uszczelka lub cos innego??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-01-2006
Model: Mondeo
Silnik: 1,6
Rocznik: 93
|
ja tak miałem w moim poprzednim aucie tyle że to była sierra na gaźniku który jak sie później okazało wypluwał troche wachy i miło pachniało paliwem :fcp2
U ciebie to opcja odpada bo chyba wszystkie mondi mają wtrysk... może coś przy wtrysku cieknie i tego niewidać a nadmuch przenosi zapach do kabiny?? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-06-2006
Model: MK2 ST24
Silnik: 2.5 V6 170PS
Rocznik: 1998
|
a masz prawidlowo dokrecony korek wlewu? ja miaelm tak w poprzednim autku nie dokrecony korek i smierdzialo w samochodzie... poem dopiero sie zaczailem ze to korek... moze u Cibeie podobnie?
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-07-2006
|
smierdzi? posprawdzaj wszystkie przewody paliwowe pod maska, bo dosc czesto sie zdarza, ze "poci" sie delikatnie przewod doprowadzajacy - on dosc czesto sie rozszczelnia. to, ze bylo tankowanie do pelna nie powinno miec zadnego znaczenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bak raczej musi byc szczelny.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-04-2006
|
moze poprostu odpowietrzenie wypuszcza opary paliwa
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-07-2005
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
ja miałem tak samo. i powodem było rozszczelnienie w miejscu gdzie łączy sie bak z rura od wlewu paliwa. bardzo często to wystepuje. Na poczatku śmierdziało mi w aucie i obok jak zatankowałem. Myslame ze to sonda lambda bo tez tak moze byc.ale jednak w warsztacie powiedzieli ze to nieszczelność i sie poci pod bakiem lekko. teraz juz w aucie nie wali ale na zewnątrz dalek troszke smierdzi jak mam fulll.dopiero jak polowe baku przejade to przestaje.No i mam jeszcze jeden problem:-)jak naleje do pelna to nie moge mocno zakrecac w prawo bo mi z kurka sie wylewa(nawet jak dokrece)chyba mam cos z odpowietrzeniem nie wiem.
|
|
|
|