![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-10-2006
Model: MONDEO
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Koledzy juz niemam sily .Auto mnie chyba nelubi.Pisalem kiedys o metalicznych stokach po prawej stronie z przodu samochodu. byl liz na tylnej poduszcze skrzyni biegow.WYMIENILEM.Byl luz na przegobie wewnetrznym polosi. Polos WYMIENILEM nic to wszystko niedalo po wymianie polosi bylo dobrze jeden dzien. Moze jeszcze powtorze jakie mam objawy sa one tylko na wolnych obrotach silnika metaliczne stukanie zprawej strony. wustarczy troszeczke dodac gazu stuki znikaja , wstarczy tez delikatnie zlapac reka za lewarek zmiany biegow i troszkae go np. delikatnie naciagnac bez wciskania sprzegla i tez cisza niemam juz sily . drgania na wolnych obrotach sa niesamowite orzenosza sie na cala kabine .... co to jeszcze moze byc oprocz tych spraw ktore juz wyminilem?????? dodam jeszcze ze czesto sie tez tak zdarza ze po np. wylaczeniu swiatel drgania czasem ustaja . tak jakby napinacz alternatora?????? pomozcie prosze
[ Dodano: 28-10-2007, 15:19 ] ?
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-09-2007
|
Witam ja mam metaliczne stuki na wolnych obrotach z prawej strony silnika moze to rolka lub napinacz paska od napedu pompy wody albo cos nie mam pojecia bede miał wizyte u szpeca od forda moze cos znajdzie dam znac :565:
|
|
|
#3 |
|
|
ok czekamy
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Adam
Model: focus MK1
Silnik: 1,8
Rocznik: 1999
|
A jakie masz obroty silnika na biegu jałowym(luzie)? Powinny mieć ok 750 obr/min.
|
|
|
#5 |
|
|
Im wieksze tym mniej slychac.na normalnych obrotach slychac mocno dodam delikatnie gazu przestaje
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-02-2006
|
Wciśnij sprzęgło i zobacz czy to samo się dzieje... U mnie też "terkocze" jednakże po wciśnięciu pedału sprzęgła (nawet na luzie) odgłosy ustają.
Mechanik powiedział że to skrzynia biegów ma jakies "luzy" no i żeby się nie przejmować. Ja jednak się przejmuję. (irytuję) Zaznaczam że sprzęgło było wymienione i ma przejechane dopiero 5000 km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam!
|
|
|
#7 |
|
|
niewazne czy sprzeglo jest wcisniete czy wycisniete terkocze z prawej strony tylko na biegu jalowym wystarczy delikatnie gazu dodac ustaje
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-05-2008
Model: Mondeo mk2
Silnik: 2.5 v6
Rocznik: 99
|
ja tez mam takie pukanie ale to pukanie bylo tylko przy rozruchu a teraz klekocze po rozgrzaniu jest to odglos ze skrzyni biegow chodzi jak diesel moze jakies lozysko jest do wymiany lub zrobil sie luz jakis .i bije.na 100% jest to dzwiek z prawej strony jak stoje przed samochodem czyli prawe kolo.i tam puka jak przykucne nawet dotykam i czuc jak cos puka co to jest?? :fcp9 :553:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Witam.Czy ktorys zkolegow doszedl juz co bylo przyczyna tych drgan i metalicznych odglosow?
Ja juz do swojego niemam sily -zmienilem wszystkie tulejki wzawieszeniu bo juz trzeba bylo , lozyska na piastach , polos, wszystkie poduszki silnika . I drgania pozostaly jak chodzi na wolnych obrotach slychac caly czas drgania z prawej strony silnika.Polos delikatnie drzy wmiejscu przegubu wewnetrznego .Wystarczy delikanie dodac gazy dac mu doslownie troszke wyzsze obroty i ustaje . Dodam ze im wiecej jest powlanczanych odbiornikow pradu np. swiatla dmuchawa czy nawet jak wlaczy sie wentylator drgania sa mocniejsze. Wszystko co bylo mozliwe zostalo juz zmienione . Zostaje jeszcze ten napinacz paska o ktorym tak duzo sie tu pisze czy on moze byc tego przyczyna??????
|
|
|
#10 |
|
ford::amateur
![]() Imię: zęba
Model: t350
Silnik: 2.4
Rocznik: 2002
|
zobacz z prawej strony ida rorki metalowe sa mocowane jakosna zaciski to bedzie to mi tez tak stokalo pozakladalem rorki w miejsca gdzie powinny byc i cisza na wolnych obrotacg pozdrawaim. seba stargard
|
|
|
|