![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-11-2008
|
Witam!
Mam problem ze swoim samochodem a mianowicie dziwne skoki obrotów. Mam Forda Mondeo z 1996r 1.8 TD. A problem wygląda następująco. Podczas ruszania a czasami nawet w czasie postoju dostaje dziwnych skoków obrotów dochodzących czasami nawet do 5-6 tysięcy. Czasami jak samochód stoi i na biegu jałowym a czasami (najczęściej) podczas ruszania gdy wbije bieg i dodam troszkę gazu lub nawet gdy ruszam z samego sprzęgła. Raz jest tak ze cały dzień może jeździć i nie ma takich problemów a czasami nawet kilka razy dziennie coś takiego się stanie. Nie wiem co jest przyczyną. Szukałem podobnych tematów ale znalazłem tylko takie że obroty na biegu jałowym wynosiły do 2 tys i tak się trzymały a o podobnych skokach jak u mnie nic nie znalazłem. Nie dawno byłem u fachowca który zrobił prowizorkę a mianowicie wsadził metalową kulkę w wężyk paliwowy przed samą pompą. Obroty nie skaczą ale samochód jest dużo słabszy. Jest to dosyć uciążliwe ponieważ samochód nie jest tak dynamiczny i bardzo słabo przyśpiesza. Proszę o pomoc.. co może być przyczyną i jaka będzie mniej więcej cena naprawy. Z góry dziękuję! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0tddi
Rocznik: 2001
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-11-2008
|
Wielkie dzięki to pewnie będzie to.. I właśnie w ten wężyk przed tym boosterem fachowiec mi wsadził metalową kulkę.
Jak się za to wezmę i naprawię usterkę to napisze czy pomogło..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam. |
|
|
|