![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-02-2008
|
Witam!
Po pierwsze muszę sie przyznać, ze moja wiedza w zakresie automobilizmu jest nikła! Przeglądałem forum w poszukiwaniu rozwiązania, lecz niestety nie udało mi sie go odnaleźć. Znalazłem wiele wątków z ( tylko) podobnymi problemami. Otóż: rok 1998 silnik 1,8 + gaz (sekwencja) przebieg - ~ 170 000 Objawy: - nierówne obroty na jałowym biegu (na zimnym silniku) skaczą w przedziale ~500 - 1700 - nierówne obroty tylko na benzynie ( gaz włącza sie jak juz silnik jest "cieplejszy") - dużo dymu ( jasny kolor) - dym także podczas jazdy na gazie - często silnik gaśnie ( obroty spadają, silnik się dusi i zdycha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) - czuje też ( po dłuższej już jeździe dziwny zapach w środku - tak jakby gorące paski klinowe) - chociaż nie wiem, czy to ma coś wspólnego z całą reszta. Obecnie jeżdżę tylko ok 5km rano i wieczorem ( praca-dom) Dodam, że prawdopodobnie nie działa mi kontrolka temp. ( choć teraz jest zima a zaobserwowałem, że nawet w lecie rzadko się dźwiga ponad 1/3 skali ). Nie wymieniałem jeszcze filtru gazu .Przewody WN, świece i rozrząd też nie wymieniane. ( zrobiłem już ok 35 000).zy Czyżby przyczyna był ów sławetny już krokowiec? gdzie go znajdę w moim aucie? :fcp19 Czy ktos zna dobry serwis FORDA w okolicach Strzelec Op. ? Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-12-2008
Model: Galaxy
Silnik: 2.3 lytra +podtlenek LPG
Rocznik: 1998
|
Sprawdz też lambdę sekwencja będzie chodziła bez jej odczytu a na pb. będzie "kulał"
|
|
|
|
|
|
#4 | ||||
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 28-02-2008
|
Cytat: