Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-06-2007, 08:02   #1
sylwek1980
ford::average

Imię: Sylwek
Model: S-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Szarpie i dymi po dłuzszej przejażdzce

Witam!
Koledzy mam oto problem. Jadąc nad morze na obwodnicy trójmiasta depnąłem sobie do 160, po czym zwolniłem bo ciasno sie zrobiło i potem nie mogłem juz przyspieszyć i odczuwałem lekkie szarpnięcia przy dodawaniu gazu. Szybko zjechałem pierwszym zjazdem. Miałem problem ruszyć ze skrzyżowania bo szarpało powyżej 2000obr. Zatrzymałem się, popatrzyłem na co mogłem. Obroty na biegu jałowym były idealne i nie zgasł. Pompka paliwa w baku działała (słychać ją wyraźnie), brak jakichkolwiek wycieków paliwa. Ruszyłem dalej spokojnie i objaw ustał. W niedziele wracałem z podrózy i przed bydgoszczą sobie depnąłem i znow przy próbie ponownego przyspieszenia czkawka. Próba przygazowania na postoju i niebieski dym (jakby paliwa brakowało). Dojechałem jakos do domu. Odstał godzinke i jak nowo narodzony. Przejechałem się dałem mu ostro w palnik i nic. Dodam, że pompka jest nowa, filtr paliwa 1,5 miesiąca temu wymieniany (2kkm), w kompie błędów brak, nigdzie nie widać wycieków paliwa. Czy koś miał podobny problem??? Co moze mu dolegać???

[ Dodano: 2007-07-15, 20:24 ]
koledzy nikt nie ma pomysłu co to moze być? Znowu miałem dzisiaj to samo. Jak poczułem ze nie idzie i lekko szarpie zjechałem na parking, zgasiłem silnik. Dałem mu 5 min odpoczynku, odpaliłem i jak nowy. Nic mu nie było. Dzieje sie to przy dużym zapotrzebowaniu na paliwko.

sylwek1980 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2009, 18:31   #2
dziurol
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 140
Rocznik: 2011
Domyślnie Re: Szarpie i dymi po dłuzszej przejażdzce

Cytat:
Napisał sylwek1980
Witam!
Koledzy mam oto problem. Jadąc nad morze na obwodnicy trójmiasta depnąłem sobie do 160, po czym zwolniłem bo ciasno sie zrobiło i potem nie mogłem juz przyspieszyć i odczuwałem lekkie szarpnięcia przy dodawaniu gazu. Szybko zjechałem pierwszym zjazdem. Miałem problem ruszyć ze skrzyżowania bo szarpało powyżej 2000obr. Zatrzymałem się, popatrzyłem na co mogłem. Obroty na biegu jałowym były idealne i nie zgasł. Pompka paliwa w baku działała (słychać ją wyraźnie), brak jakichkolwiek wycieków paliwa. Ruszyłem dalej spokojnie i objaw ustał. W niedziele wracałem z podrózy i przed bydgoszczą sobie depnąłem i znow przy próbie ponownego przyspieszenia czkawka. Próba przygazowania na postoju i niebieski dym (jakby paliwa brakowało). Dojechałem jakos do domu. Odstał godzinke i jak nowo narodzony. Przejechałem się dałem mu ostro w palnik i nic. Dodam, że pompka jest nowa, filtr paliwa 1,5 miesiąca temu wymieniany (2kkm), w kompie błędów brak, nigdzie nie widać wycieków paliwa. Czy koś miał podobny problem??? Co moze mu dolegać?

[ Dodano: 2007-07-15, 20:24 ]
koledzy nikt nie ma pomysłu co to moze być? Znowu miałem dzisiaj to samo. Jak poczułem ze nie idzie i lekko szarpie zjechałem na parking, zgasiłem silnik. Dałem mu 5 min odpoczynku, odpaliłem i jak nowy. Nic mu nie było. Dzieje sie to przy dużym zapotrzebowaniu na paliwko.
podłącze się mam to samo , może ktoś pomoże?
dziurol jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-02-2009, 19:21   #3
krogulc
ford::advanced

Model: mk3 kombi
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
Domyślnie Re: Szarpie i dymi po dłuzszej przejażdzce

ja zanim mi padły wtryski miałem podobnie wszystko ok do momentu gdy przekraczałem 150 km po jakimś czasie padły wtryski tyle z mojej strony mam nadzieję że to nie ten sam obiaw :fcp5
I popraw temat bo w połowie dyskusji trafi do zsypu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania