![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marian
Model: Focus
Silnik: 1.6 Ti-VCT 115 KM
Rocznik: 2006
|
Witam
Chcę samemu wymienić akumulator. Z instrukcji wynika, ze zresetuje mi sie radio CD (klucz aktywacyjny mam) ale pytanie czy oprocz radia cos jeszcze np komputer, licznik kilometrow, ustawienia spalania etc. Jestem laikiem wiec prosze o wyrozumialosc. Wybrałem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] akumulator. Mam Focusa z 2006 benzyna 1,6 115 KM Bede wdzieczny za info i z gory dz. M. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-01-2011
Model: FORD GRAND C-MAX
Silnik: 2.0 tdci 120 kW
Rocznik: 2012
|
Możesz podłączyć równolegle przewodami inny akumulator pod przewody w aucie. Wyciągasz stary, wkładasz nowy,podłączasz klemy i odczepiasz dodatkowy akumulator. Dzięki temu nie odłączysz samochodu od napięcia i nic się nie wykasuje. Wątpię jednak abyś sam dał radę bez czyjejś pomocy ze względu na możliwość zrobienia efektownego zwarcia. Podjedź do serwisu z aku i zrobią to za grosze za Ciebie.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Przez te kilka minut nic się nie stanie. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 21-07-2010
Model: focus kombi
Silnik: 1.6 zetec
Rocznik: 2001
|
Radio się zresetuje na 100%
Reszcie nic. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 19-07-2005
Model: Focus SEDAN
Silnik: 1,6 Ghia
Rocznik: 2000
|
Pisząc że nic się nie stanie, miałem oczywiście na myśli "nic oprócz radia" (rozkodowanie radia to oczywista oczywistość).
|
|
|
|